Connect with us

Revistateo.ro

Cunoscutul medic Dumitru Constantin Dulcan ne explică cât de rău facem organismului atunci când ne supărăm, suferim sau ne e frică.

Online

Dumitru Constantin Dulcan, neurolog: „5 minute de de mânie sau suferință face ca 5-6 ore organismul nostru să fie lipsit de apărare”

Gândul este cea mai puternică forță din Univers, spuneN neurologul Dumitru Constantin Dulcan. Cunoscutul medic ne explică cât de rău facem sistemului imunitar atunci când ne enervăm sau suferim și cum sa procedăm pentru a ne menține sănătos.

„5 minute de de mânie sau suferință face ca 5-6 ore organismul nostru să fie lipsit de apărare”

Cunoscutul medic neurolog spune că ceea ce ni se întâmplă e oglinda a ceea ce gândim şi simţim.

„Când făceam cerce­tări pentru prima mea carte, am ajuns la concluzia că celulele au inteligenţa lor. Şi m-am speriat. Celulele reacţionau la gândurile şi sentimentele celui în cauză.

S-a făcut şi un experi­ment în Occident, cu un eşantion de ADN, recoltat de la un individ şi dus la 1000 de km distanţă, într-un laborator. Persoana în cauză a fost pusă să privească un film frumos, cu ima­gini minunate, care stârneau bucurie.

În acelaşi timp, la 1000 de km distanţă, mă­surătorile arătau cum spi­ra­la de ADN se relaxează. Când imaginile au fost schim­bate cu un film de groa­ză, ADN-ul a început, brusc, să se restrângă, contrac­tân­du-se.

Aflând asta, m-a chinuit o întrebare: cum ştie corpul nostru ce e rău şi ce e bine? Dacă organis­mul nostru reacţionează pozitiv la bine şi negativ la rău, nu există decât o singură mare concluzie.

Cinci minute de mânie sau suferinţă imobilizează pen­tru 5 – 6 ore celulele gardian ale sistemului imuni­tar.

Timp de 5-6 ore, organismul nostru e lipsit de apă­rare, iar milioanele de celule moarte, viruşi şi bac­terii circulă libere prin organism, se pot localiza un­deva şi declanşa boala.

CITEȘTE ȘI: Toate femeile care muncesc în străinătate suferă de această afecțiune. Ce este “sindromul Italia” și cum se manifestă

Stresul, care azi a luat proporţii gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii.

Depresia are şi ea un efect nociv asupra organis­mu­lui, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favo­riza debutul altor boli.

Dar ştiaţi că şi frica ne face rău? Este cunoscut experimentul lui Avicenna. Într-o cuşcă s-a pus un miel şi într-o cuşcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică. Orice dezechilibru emoţional adu­ce, mai devreme sau mai târziu, boala.”, spune medicul Dulcan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Online

To Top