Connect with us

Revistateo.ro

Masca cu argila pentru un ten perfect

Cosmetica

Masca cu argila pentru un ten perfect

Masca cu argila te scapa de imperfectiuni si iti ofera zambetul pe buze pentru ca tenul tau va fi detoxifiat si hidratat.

Toate femeile vor sa aiba un ten placut la atingere: pielea de bebelus este posibila cu un tratament vechi inca de pe vremea strabunicilor nostri.

Tenul gras, predispus la acnee, are nevoie urgent de masca de argila. Argila absoarbe toate urmele de murdarie si vindeca urmele lasate de acnee. Aceasta masca este insa recomandata si pentru tenul uscat, atunci cand este combinata cu miere sau crema hidratanta. Argila este de mai multe tipuri: alba, galbena, rosie, verde, albastra, gri.

Masca cu argila alba. Aceasta argila a fost descoperita pe muntele Caolin din China, fapt pentru care se mai numeste si argila Caolin. Principalele ingrediente sunt aluminiul si siliciul. Este recomandata pentru copiii si adultii cu piele ultra-sensibila .

CITESTE SIMASCA CU VIN ROSU PENTRU UN TEN PERFECT

Masca cu argila verde. Curata tenul in profunzime, avand elemente de materie vulcanica. Indeparteaza punctele negre si excesul de sebum. Argila verde este recomandata tenurilor mixte sau grase. Combate eficient acneea.

Masca cu argila rosie. Aici avem doua tipuri de argila rosie: argila rhassoul si argila din bentonita. Argila Rhassoul provine din Maroc si are o culoare brun-roscata, folosita in centrele de infrumusetare din toata lumea. Aceasta argila, pe langa efectele benefice pe care le are asupra tenului, reechilibreaza circulatia sanguina. Cat despre argila din bentonita, aceasta e format din cenusa vulcanica provenita din India. Bentonita poate fi folosita pentru orice tip de ten deoarece este un bun absorbant al impuritatilor.

Masca cu argila albastra. Antioxidant eficient, efect antimcrobian garantat, un bun curatator al tenului – acestea sunt principalele caracteristici ale argilei albastre. Este recomandat in special tenului gras.

Sa prepari o masca cu argila e simplu: Amesteci praful de argila cu apa, pana obtii o compozitie omogena. Se aplica pe fata pana la uscat. Masca cu argila se tine doar 5 minute in cazul pielii uscate, iar pentru restul tipurilor de ten se poate lasa pana la maxim 15 minute. Atunci cand simti ca ti se strange fata, da-ti masca jos cu apa calduta. Foloseste apoi o crema hidratanta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top