Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Mamele știu asta: Diferențele majore între copiii de 3 și de 2 ani

Mamele știu cu siguranță cât de mult se schimbă un copil de la 2 la 3 ani. De acolo încep cu adevărat problemele: faptul că aceștia cresc se vede în lucruri ce pot părea banale la prima vedere. Totodată, odată cu creșterea lor, aceștia devin mici ”pericole publice”. Iată de ce:

1. La vârsta de doi ani, abia reușesc să vorbească. La 3 ani, nu mai pot fi opriți din pălăvrăgeală.

2. La doi ani, plâng. La vârsta de trei ani aruncă privire atât de ”diabolice” când nu obțin ce își doresc, încât părinții pot fi intimidați să cedeze.

CITEȘTE ȘI: CUM ÎMPIEDICI DIN TINEREȚE INSTALAREA DEMENȚEI SENILE
3. La doi ani, baia durează aproximativ 10-15 minute. La 3 ani, spălatul se extinde la o oră, hainele mamei sunt toate ude și cele 5 prosoape de asemenea. Pe jos e aproape inundație.

4. La doi ani, le poți distrage atenția cu o cutie cu cereale (pe care trebuie să existe măcar un personaj de desene animate). La trei ani, vor să facă ei lista de cumpărături.

5. La doi ani, te lasă să îi îmbraci, fiind atât de drăguți cu inocența lor. La 3 ani, în schimb, aruncă toate hainele peste tot: nu există ținuta potrivită pentru ei!

6. La doi ani, nu le place să se murdărească. La vârsta de 3 ani, îi vezi toată ziua jucându-se prin noroi cu lopățica.

7. La doi ani, poți să faci lucruri pentru ei, având timp și pentru tine. La vârsta de trei ani, sunt atât de încăpățânați încât vor să facă totul singuri și… le ia o viață întreagă.

8. La vârsta de doi ani, manipularea este ultimul lucru la care s-ar gândi. La 3 ani, au deja tehnici de manipulare. Și le iese.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top