Connect with us

Revistateo.ro

Mamă la 40 de ani? 8 avantaje şi dezavantaje

Stil de viata

Mama la 40 de ani? 8 avantaje si dezavantaje

Din ce in ce mai multe femei aleg sa devina mame în jurul varstei de 40 de ani, cu usoare diferente în plus sau în minus. Daca pentru unii a fi mama la 40 de ani este un lucru negativ, pentru altii este ceva perfect normal. Desigur, discutiile pe aceasta tema vor persista si, pana la urma, alegerea este a femeilor respective.
Iata, totusi, cateva avantaje, dar si dezavantaje legate de a avea un copil la 40 de ani.

Avantaje

1. Situatie materiala solida

Pe langa faptul ca mamele de 40 de ani prezinta o speranta de viata mai mare (din moment ce si-au dorit cu ardoare un copil la aceasta varsta, e clar ca se si îngrijesc mai mult pentru a-l putea vedea mare), acestea au, cel mai probabil, si o cariera solida care va furniza o securitate financiara sporita pentru familie si copil.

2. Rezistenta la stres

Nu numai mamele tinere sunt rezistente la stresul maternitatii. Potrivit unor studii realizate la Universitatea din California, chiar si mamele de 50 de ani sunt la fel de rezistente precum cele de 30. Concluzia cercetatorilor: femeile cu varsta mai înaintata pot face fata la fel de bine îndatoririlor de mama, atat din punct de vedere fizic, cat si mental.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top