Connect with us

Revistateo.ro

Lucruri pe care copiii trebuie sa le invete de la parinti

Stil de viata

Lucruri pe care copiii trebuie sa le invete de la parinti

Se spune ca daca nu ai cei 7 ani de acasa, degeaba faci scoala. Iti prezentam o lista scurta a valorilor umane pe care copiii trebuie sa le invete de la parinti.

Lucruri pe care copiii trebuie sa le invete de la parinti

1. Respectul

Daca toi ne-am respecta, lumea ar fi diferita. Este cea mai importanta valoare pe care un parinte i-o poate insufla celui mic, iar pentru asta nu exista o varsta optima. Copiii trebuie invatati care sunt drepturile lor, dar si ce responsabilitati au in viata.

2. Responsabilitatea

Parintii sunt pentru un copil cel mai mare exemplu. Daca ei isi lasa lucrurile peste tot prin casa, nu pot avea pretentia ca cei mici sa pastreze curatenia in camera lor. Suna banal, insa pe cat de obisnuit pare acest exemplu, pe atat de complicat este de pus in practica pentru parintii fara vocatie.

3. Onestitatea

O alta valoare cu potential de a schimba lumea este onestitatea. Imagineaza-ti cat de limpede e totul atunci cand familia ta, sefii tai, colegii tai de scoala sau chiar vecinii sunt sinceri si onesti cu tine.

4. Nevoia de dreptate

Nevoia de justitie nu are radacini exacte. Morala a fost definita de-a lungul istoriei in diferite feluri. Binele si raul pot fi chestiuni relative, insa daca nu cunoastem de mici cateva concepte de baza despre ce avem voie si ce nu avem voie sa facem, la maturitate vom avea de suferit.

5. Empatia

Copiii trebuie sa fie educati in spiritul empatiei. Tot timpul trebuie sa ne punem in locul celuilalt pentru ca altfel nu putem avea pretentia de a fi intelesi de nimeni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top