Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Locuieste in BISERICA de un an de zile. De ce ii este frica sa iasa de acolo

In fiecare zi cand ajungea acasa isi facea cruce. Spunea o scurta rugaciune si ii multumea lui Dumnezeu ca a mai trecut de o zi. Inca o zi in care autoritatile nu au observat nimic.

Cand ajungea de la serviciu (facea curatenie in casele celor bogati) isi intreba zilnic sotul daca ii multumeste lui Dumnezeu pentru ca le-a mai dat o zi in care nu au ajuns in arest. Rosa Robles este una dintre sutele de mii de imigranti mexicani care si-a gasit un trai in Statele Unite ale Americii.

Spre deosebire de alti compatrioti, ea traieste sub protectia lui Dumnezeu, chiar in casa Lui. Nu a mai iesit din biserica de un an din frica de a fi gasita de autoritati, in conditiile in care de 16 ani traieste ilegal in SUA.

In septembrie 2010, Rosa Robles a fost retinuta pentru 53 de zile pentru o infractiune minora de tranzit (in regiunea Tucson, Arizona). In clipa aceea, femeia de 42 de ani si-a pierdut orice speranta ca isi va mai vedea copiii.

A fost eliberata in cele din urma, iar la scurt timp a aparut controversata lege SB1070, una dintre cele mai dure din istoria SUA privind imigrantii nedocumentati de pe teritoriu american.

A fost eliberata pe cautiune, iar in iulie 2014 a primit o veste teribila de la autoritati: trebuia sa se intoarca in Mexicul natal. Aceasta era nevoita sa isi abandoneze familia, insa i-a venit o idee la care putini s-ar fi gandit pentru a ramane in State: s-a inchis in biserica.

CITESTE SI: Sigur iti vor da lacrimile: au facut cea mai EMOTIONANTA sedinta foto, cu bebelusul lor care are o boala fatala…

CITESTE SI: Scrisoarea EMOTIONANTA a unei mame catre copilul refugiat LUAT DE INGERI: „IARTA-MA, MICUTULE!”

A crezut ca va sta doar cateva saptamani dar acele saptamani s-au transformat in 400 de zile. Aceasta a stat refugiata in biserica Southside Presbyterian Church.

Lacasul de cult mentionat mai sus a fost printre primele care au primit imigranti mexicani in SUA, inca din anii ’80. Cazul Rosei Robles nu pare a fi singular. Se estimeaza ca ar mai exista zeci de persoane inchise in diferite biserici din Statele Unite, in mai multe zone ale tarii, care traiesc ilegal in speranta de a avea o viata mai buna.

biserica - 15092015-3

Rosa se ocupa in clipa de fata de toate treburile bisericii unde locuieste, fiind extrem de respectata de clerici, dar si de enoriasi. Tatal si copiii o viziteaza in fiecare weekend si spera ca intr-o buna zi va putea si ea sa traiasca normal, sa iasa pe strazi fara a-i fi teama ca autoritatile o vor baga in inchisoare.

Interesant in aceasta poveste este faptul ca locuitorii din orasul Tucson o sprijina pe Rosa. Acestia au deschis mai multe pagini de Twitter si Facebook prin care isi arata sprijinul pentru mexicana.

biserica - 15092015-4

Ce parere ai despre femeia care a ales sa traiasca in biserica de teama autoritatilor? Ar trebui ca legea sa fie favorabila imigrantilor mexicani care isi cauta un rost in SUA?

Sursa foto: bbc.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top