Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Jumatate din tinerii care au aceasta boala afla tarziu despre ea

BOALA DESPRE CARE 50% DIN TINERI AFLA TARZIU. Jumatate dintre tineri nu isi fac analizele pentru a afla daca sufera de una dintre cele mai crunte boli din cate exista. Raportul este de-a dreptul ingrijorator.

Fiecare persoana cu varsta cuprinsa intre 13 si 64 de ani, in special adolescentii, trebuie sa se testeze frecvent atunci cand sesizeaza ca racesc repede sau sistemul imunitar le este dat peste cap. Doar unul din cinci tineri activi sexual se examineaza pentru a afla daca au SIDA.

Conform unui studiu publicat de „Pediatrics”, condus de Michelle Van Handel, arata ca cele mai multe cazuri de HIV/SIDA apar la persoanele care au intre 18 si 24 de ani.

Raportul realizat pe tinerii americani poate fi extins la scara mondiala, aceleasi cifre fiind parca trase la xerox si in alte colturi ale lumii.

Datorita avansarii stiintei, HIV/SIDA a fost retrogradata de la boala mortala la boala cronica, ceea ce inseamna ca se poate trai sau vindeca de aceasta afectiune.

Cei mai multi tineri afectati de virusul HIV sunt afroamericani, insa cifre alarmante se inregistreaza si in Asia, Africa sau vestul Europei.

Van Handel sustine ca o responsabilitate in acest sens o au medicii: „Investigatiile pe care le-am facut dezvaluie ca adolescentii care si-au facut testul HIV au facut-o la recomandarea medicilor, in mare parte”.

CITESTE SI: VIDEOCLIP TULBURĂTOR: Un bolnav de SIDA le cere oamenilor să îl atingă. REACȚIILE INCREDIBILE ALE TRECĂTORILOR

CITESTE SI: Legătura necunoscută care descifrează misterul SISTEMULUI IMUNITAR

Presedintele departamentului de stiinte sociomedicale din cadrul Facultatii de Sanatate Publica Mailman de la Universitatea din Columbia, Lisa Metsch, sustine ca e nevoie de noi strategii, mult mai creative decat cele prezente pana in acest moment, pentru a convinge adolescentii sa se testeze pentru a afla daca sistemul lor imunitar este sau nu amenintat de virusul HIV.

SIDA afecteaza nu doar zonele subdezvoltate ale planetei, precum Africa subsahariana, unde nivelul de trai este atat de scazut incat oamenii nu fac fata nici unor raceli sezoniere. Lucru important de stiut pentru toate femeile este ca trebuie sa se protejeze de fiecare data cand au contacte sexuale, mai ales dacă sunt parteneri diferiti.

Atunci cand discutăm despre riscurile acestei boli nu trebuie sa devenim ignoranti si sa spunem ca e boala drogatilor sau homosexualilor, deoarece aceasta maladie poate afecta pe oricine.

Sfatul tuturor medicilor este pastrarea unei vieti cât mai sanatoase posibil, o alimentatie echilibrata (pentru intarirea sistemului imunitar), sport adecvat, dar mai ales protectie în timpul actului sexual.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top