Connect with us

Revistateo.ro

Iti cade parul Ai aici cateva TRATAMENTE NATURISTE IMPOTRIVA CADERII PARULUI

Naturiste

Iti cade parul? Ai aici cateva TRATAMENTE NATURISTE IMPOTRIVA CADERII PARULUI

TRATAMENTE NATURISTE IMPOTRIVA CADERII PARULUI

Caderea excesiva a parului este o problema cu care se confrunta numeroase femei, indiferent de varsta, iar cauzele sunt multiple, de la anumite afectiuni ascunse, stres pana la folosirea unor produse cosmetice nepotrivite, care agreseaza radacina firului de par prin substantele chimice continute.

Exista insa si vesti bune privind aceasta problema, si anume existenta a numeroase tratamente naturiste aprobate si date publicitatii prin intermediul unei autoritati in domeniu, si anume Journal of Cosmetic Dermatology, publicatie care aduna la un loc informatiile stranse in urma numeroaselor studii stiintifice care au ca tema principala frumusetea.

Tratamentele naturiste impotriva caderii parului au constituit dintotdeauna o tema de interes, cele mai vechi insemnari venind inca din Egiptul antic, cand femeile faceau diferite amestecuri din plante, miere si chiar grasimi animale pentru a preveni pierderea podoabei capilare.

Iti prezentam in continuare cateva remedii simple contra caderii parului (a caror eficienta este dovedita prin studii stiintifice), pe care le poti face la tine acasa:

Sucul de ceapa, usturoi sau ghimbir

Potrivit unei cercetari detaliate in publicatia Dermatology, 20 din 23 de persoane care au aplicat astfel de sucuri naturale pe scalp de doua ori pe zi au observat ca parul a crescut in doar 6 saptamani iar rezistenta a crescut semnificativ. Expertii sunt de parere ca efectele benefice ale acestui preparat simplu sunt date de puterea extraordinara a flavonoidelor, care au actiune antiinflamatoare si favorizeaza circulatia sanguina la nivelul scalpului, prevenind astfel subtierea si ruperea firului de par.

Ardeii iuti

Acestia nu sunt folositi doar in gastronomie, ci si in industria beauty. Capsaicina este substanta care da iuteala acestor ardei si care, potrivit studiilor, ar stimula cresterea parului. Puteti incerca sa luati suplimente pe baza de capsaicina (doar cu avizul medicului), sa mancati mai multi ardei iuti (daca nu suferiti de gastrita- vezi si alte alimente care previn caderea parului ) sau puteti prepara o lotiune din seminte de ardei iute pisate si amestecate cu ulei de masline.

Salvia, rozmarinul si aloe vera

Salvia indeseste parul iar rozmarinul si aloe vera stimuleaza cresterea acestuia. Le puteti folosi sub forma de infuzie, pe care sa o aplicati prin masaj pe pielea scalpului, sau sub forma de ulei esential. La fel de eficient este si ceaiul verde (bun si pentru raceala): aplicati o infuzie din 2 pliculete de ceai la 200 de ml de apa, lasati sa actioneze o ora si clatiti cu apa calduta. Ceaiul verde contine antioxidanti care previn caderea parului si accelereaza cresterea firului de par.

Tratament la cald cu uleiuri naturale

Uleiul de masline, de argan (vezi beneficii), de jojoba (ingredientul minune din produsele de ingriire), de eucalipt sau cel de cocos sunt excelente pentru prevenirea caderii parului. Incalziti o ceasca de ulei, dar nu foarte mult, ci numai cat sa fie caldut, si masati pielea scalpului cu ajutorul degetelor sau prin intermediul unei dischete demachiante. Acoperiti apoi capul cu un prosop pentru o ora si apoi spalati-va pe cap ca de obicei. Uleiul de masline dispune de numerosi acizi grasi esentiali care protejeaza si hranesc pielea scalpului, prevenind in acelasi timp aparitia matretii, o alta cauza a caderii excesive a parului.

Masaj si relaxare

Acorda-ti cateva minute pe zi in care sa iti masezi scalpul cu miscari blande. Acest lucru va activa circulatia sangvina si va mentine activi foliculii de par. Pentru un plus de relaxare, foloseste-ti degetele imbibate in cateva picaturi de ulei de lavanda sau de migdale, care au proprietati excelente asupra pielii.

Iti vine sa crezi sau nu, in majoritatea cazurilor, cauza caderii excesivea parului este stresul. O solutie pentru a scapa de tensiunea zilnica este practicarea meditatiei (ajuta si la slabit), care poate echilibra nivelul hormonal, principalul vinovat pentru efectele nefaste care se vad pe chipul nostru.

SURSA:CSID

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top