Connect with us

Revistateo.ro

Atenţie la pastilele de slăbit

Stiri

INTERPOL: Atenţie la pastilele de slăbit

Organizaţia internaţională este de părere că Eloise Parry, de 21 de ani, a decedat la 12 aprilie la Royal Shrewsbury Hospital, după ce a folosit pastilele de slăbit 2.4-Dinitrophenol (DNP). Se pare că tânăra a cumpărat medicamentul pentru de pe internet şi luat o supradoză. Acum, oamenii legii spun că pastilele respective ar avea în componenţă o substanţă toxică.

Conform Interpol, DNP este utilizat şi ca ingredient pentru explozibili, motiv pentru care a fost emisă o notă portocalie cu privire la pericolul la care se expun cei care folosesc medicamentul respectiv.

CITEŞTE ŞI: Acest om ia 100 de medicamente pe zi. Motivul te va şoca!
„Deşi vândută de obicei sub formă de pudră galbenă sau capsule, DNP este disponibilă şi sub formă de cremă. În afară de pericolele intrinseci ale DNP, riscurile asociate cu folosirea sa sunt amplificate de condiţiile de fabricare ilegală. În afară de producerea sa clandestină în laboratoare fără norme de igienă, fără cunoştinţe specializate de fabricare, producătorii expun consumatorii la o creştere a riscului de supradoză”, se precizează în avertizarea emisă de Interpol.

În urma decesului tinerei din Marea Britanie, poliţia a făcut un apel către oameni de a nu mai folosi medicamentele cumpărate online, fără un control de specialitate şi fără siguranţa respectării unor reglementări.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top