Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor in functie de varsta

Ingrijirea dintilor

Ingrijirea dintilor in functie de varsta

Dintii sanatosi ai copiilor se mentin printr-o igiena riguroasa si corecta. Invata-l pe cel mic sa se spele pe dinti de doua ori pe zi, dimineata si seara. Nu va fi greu sa faci asta, mai ales ca acum exista periute si paste de dinti speciale. In continuare vom redacta o lista cu sfaturi de ingrijire a dintilor celor mici in functie de varsta.

5-24 luni
In perioada aceasta bebelusilor incep sa le apara dintisorii. Cand apare primul dinte este timpul sa incepeti periajul. Parintii ar trebui sa stie ca la varsta de 5 luni copilul trebuie sa cunoasca periuta si sa se familiarizeze cu procedurile de periere.

2-4 ani
La aceasta etapa cei mici invata sa se spele pe dinti, iar dintii de lapte cresc in continuare. Fiindca au o mana nesigura si o gura mica, este important sa alegeti o periuta potrivita. Chiar de la 3 ani ii puteti alege o periuta electrica pentru copii. Va va ajuta sa le asigurati copilasilor o igiena dentara optima.

CITESTE SI: Albirea dintilor, pro sau contra? Tu ce parere ai despre aceasta procedura?

CITESTE SI: Ce nu ai voie sa faci dupa ce te speli pe dinti. Pericolul pe care il ascunde un obicei banal

4-7 ani
Molarii definitivi incep sa creasca, in timp ce anumiti dinti de lapte cad. Copii se spala pe dinti insa nu aplica o tehnica corecta de periere. La aceasta varsta intervine neatentia si lipsa de rabdare. Cel mic va incheia spalatul pe dinti dupa cateva secunde, lucru care nu ii asigura igiena optima.

Peste 8 ani
Copiii de peste 8 ani au deja dinti de lapte, dinti permanenti dar si dintisori lipsa. Este important ca ei sa se perieze foarte atent. Miscarile prea bruste sau prea apasate le pot rani gingia. Este important ca ei să se perieze foarte bine dar toate aceste schimbări le pot sensibiliza gingia.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top