Connect with us

Revistateo.ro

Incredibil Drogul care ucide cancerul

Stiri

Incredibil: Drogul care ucide cancerul

Institutul Național al Abuzului de Droguri din Statele Unite (sau NIDA) a recunoscut oficial capacitatea consumului de marijuana de a ucide diferite tipuri de celule canceroase, în urma unei ample cercetări, care a fost finanțată de guvernul SUA.

CITEŞTE ŞI: FIICA LUI ALEC BALDWIN, INTERNATĂ LA DEZINTOXICARE

Dovezile de la un studiu pe animale sugerează că substanțe extrase din planta de canabis pot reduce una dintre cele mai grave tipuri de tumori cerebrale. Cercetarea pe șoareci a arătat că aceste extracte, atunci când sunt folosite în paralel cu radioterapia,  duc la creșterea capacității radiațiilor de a ucide tumoarea canceroasă.

Studiul, condus de Dr. Wai Liu, a constatat că șase produse chimice de bază non-halucinogene găsite în marijuana, au proprietăți anti-cancer, care ar putea lupta cu anumite tipuri de tumori.

Aprobarea sprijinului guvernului pentru aceste cercetări a venit după anunțul făcut de Departamentul de Justiție că va continua să urmărească cazurile marijuana medicale. Cu toate acestea, mai mulți oficiali s-au declarat împotriva acestei urmăriri, declarând că sistemul de justiție sfidează Congresul și încalcă legile existente cu privire la marijuana medicală.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au declarat că prioritățile lor sunt în prezent efectuarea studiilor clinice privind efectele pe care le are drogul marijuana în diferite boli, inclusiv tulburari mentale, tulburări legate de consumul de substanțe, durere, convulsii, inflamații și boli autoimune, cum ar fi scleroza multiplă, boala Alzheimer, HIV și SIDA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top