Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

INCREDIBIL: Cum poti da in diabet de la OJA DE UNGHII si FIXATIV. Ce avertisment primesc gravidele

Cercetatorii de la Brigham and Women’s Hospital din Boston au descoperit ca oja si fixativul pot duce la diabet. Investigatia socanta a acestora trage semnale de alarma pentru toate femeile.

De ce este oja periculoasa pentru sanatate? Potrivit medicilor americani, aceasta contine ftalati, niste compusi care se afla in invelisul enteric al medicamentelor, geluri, lubrifianti si adezivi.

In multe state din Europa dar si in SUA, ftalatii sunt interzisi in cosmetice din cauza efectelor negative pe care le au asupra corpului tau.

Ftalatii sunt folositi in special pentru producerea materialelor plastice si vopseluri.

In urma recoltarii probelor de urina de la peste 2.000 de femei care au participat la studiu, s-a constatat ca cele care aveau concentratii mari de ftalati in organism aveau un risc crescut cu pana la 60% de a face diabet.

Ftalatii se regasesc si in fixativul si spuma de par, acestia intrand in organism prin scalp.

Fii foarte atenta la produsele de ingrijire a parului pe care le folosesti deoarece substantele chimice ale acestora iti pot deregla circulatia vaselor de sange.

CITESTE SI: Ciuperca anti-diabetică: Cercetătorii sunt SURPRINȘI

CITESTE SI: Descopera-ti BOLILE prin 5 METODE ULUITOARE! Cum te poti consulta singur

S-a descoperit ca ftalatii fac casa buna cu zaharul din sange, crescandu-i excesiv potenta.

Atentie mare daca te dai cu oja in preajma unui copil. Bebelusii sunt mai expusi la efectele acestor componenti toxici care instaleaza diabetul in timp.

De-a dreptul alarmant este daca o gravida foloseste fixativ in perioada sarcinii sau oja care contine ftalati: substantele absorbite de pielea mamicii se depoziteaza in tesuturi si pot afecta fatul inca din primele luni de sarcina, avertizeaza specialistii.

Cei mai expusi la aceste substante sunt bebelusii de sex masculin, mai spune cercetarea.

Se recomanda folosirea produselor bio sau retetelor cat mai naturale pentru tratarea unghiilor si a parului. Iata mai jos cateva:

1. Daca ti-ai patat unghiile cu cerneala sau orice alta substanta nedorita, foloseste apa oxigenata pentru a le curata si zeama de lamaie.

2. Daca vrei sa previi deteriorarea unghiilor si vrei sa le mentii puternice si, deci, rezistente, spala-ti unghiile cu otet de mere. Freaca-le cu vata sau un tampon foarte moale.

3. Daca vrei pur si simplu sa indepartezi lacul de unghii si iti este frica de ftalatii din oja, foloseste zeama de lamaie si alcooul pur.

Atentie! Acest articol ofera informatii ale unor cercetatori americani care au realizat un studiu pentru sustinerea ideilor de mai sus.

Nu toate ojele de unghii si fixativele contin ftalati. Cele care au in componenta aceasta substanta toxica pregatesc corpul pentru diabet.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top