Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă în corpul tău la 10 ore după ce aplici oja pe unghii

Cosmetica

Ce se întâmplă în corpul tău la 10 ore după ce aplici oja pe unghii

Foarte multe femei asociază o manichiură îngrijită și cu folosirea ojei și apelează la colorarea unghiilor cel puțin o dată pe săptămână.

Fie că este vorba despre manichiură permanentă sau semipermanentă, acest lucru implică folosirea ojei. Însă iată ce se întâmplă în corpul tău la 10 ore după ce aplici oja pe unghii.

Într-un studiu realizat pe 24 de femei care folosesc des ojă pentru unghii, cercetătorii au stabilit că fiecare ojă folosită de ele, precum și femeile prezentau o substanță numită triphenyl phosphate. De asemenea, la doar 10 ore de la aplicarea ojei pe unghii, aceste femei au început să experimenteze simptomele clasice ale expunerii la produse chimice.

Citește și: Greşeala pe care o fac toate femeile când aplică lacul de unghii. Acesta este motivul pentru care sare oja de pe unghii

Aproape toate mărcile de ojă conțin această substanță, precum și alte subtanțe la fel de periculoase, precum:

Toluen: acesta este un solvent care dă unghiilor aspectul fin și conservă pigmentul. Toluenul poate afecta sistemul nervos central și pe cel reproductiv. Printre posibilele consecințe ale folosirii unei oje de proastă calitate se numără durerile de cap, slăbiciunea, amețeala, dar și greața. Fii atentă la oja cumpărată înainte de a o folosi și vezi dacă are și acest ingredient.

Citește și: Cum faci oja acasa, din doua ingrediente

O altă substanță care afectează organismul este formaldehida. Acesta este un gaz incolor care mărește durata de viață a ojei. Dacă ai alergii, contactul cu formaldehida poate cauza dermatită sau arsuri chimice. În cazuri mai severe, poate declanșa probleme ale ritmului cardiac, convulsii și cancer.

Cea de-a treia substanță pe care trebuie să o eviți într-o ojă este dibutil ftalat. Acest ingredient folosit ca parfum. Prezența acestui component periculos poate cauza probleme endocrine, ginecologice și boli ale tractului respirator.

Specialiștii recomandă folosirea unor oje blânde cu mediul, care să nu conțină aceste substanțe periculoase. Mai ales dacă folosești ojă pentru unghii la câteva zile, este recomandat să eviți astfel de oje.

Pentru a păstra unghiile curate și fără pete, se recomandă folosirea unei baze înainte de a aplica o ojă colorată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top