Connect with us

Revistateo.ro

Incredibil, ce se intampla daca inghiti din greseala o guma de mestecat 2

Stiri

Incredibil! Ce se întâmplă dacă înghiţi o gumă de mestecat

Tuturor ni s-a întâmplat să înghiţim din greşeală o gumă de mestecat, dar te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu acesta după ce ajunge în stomacul tău?

Unele studii au arătat că dacă înghiţi din greşeală o gumă de mestecat, aceasta se poate lipi de stomacul tău şi poate dura chiar şi 7 ani până când aceasta să dispară definitiv din corp.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ SPELI PUIUL ÎNAINTE DE A-L GĂTI

O gumă de mestecat este făcută din cauciuc natural, îndulcitori, coloranţi şi arome, care pot creea dependenţă. Cauciucul, după cum ştim cu toţii, nu este tocmai uşor de digerat, acesta fiind un amestec de elastomeri, răşini, grăsimi şi ceară, printre altele.

Stomacul nu poate digera o gumă de mestecat la fel de uşor cum procedeaza cu alte alimente, mâncare sau dulciuri . Şi totusi, sistemul digestiv are şi altă metodă prin care prelucrează lucrurile pe care le mâncăm şi, dacă nu suferim de vreo afecţiune a stomacului, este chiar foarte eficient.

Cu toţii ştim că nu tot ce înghiţim e foarte comestibil, dar un stomac sănătos nu face niciodată depozite. Stomacul se contractează şi se relaxeaza constant, iar aceste mişcări împing bolul alimentar, digerat sau nu, până ajunge în intestine şi este apoi este eliminat. Guma de mestecat nu face nici ea exceptie, asta dacă nu se lipeşte de intestine, în una sau două zile de la înghiţire, ajunge să fie eliminată în mod natural.

Trebuie menţionat, totuşi că sistemul nu funcţionează atât de bine, indiferent de condiţii. Dacă înghiţi mai multe gume de mestecat într-o perioadă scurtă de timp, sistemul digestiv se poate bloca, dar astfel de cazuri sunt destul de rare.

Sursa foto: lydiaramsey.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top