Connect with us

Revistateo.ro

Alimente care iti repara stomacul dupa o zi in care ai mancat prost

Sanatate

Alimente care iti repara stomacul dupa o zi in care ai mancat prost

Simti ca ti s-a umflat stomacul dupa o zi in care nu te-ai hranit corespunzator? Poti ‘repara’ dieta proasta de peste zi, seara, cu alte alimente? Cum poti ajunge la un echilibru in conditiile in care toata ziua ai consumat produse de tip fast-food, energizante, bauturi carbogazoase si dulciuri pline de E-uri? Iti spunem noi!

Alimente care iti repara stomacul

1. SEMINTELE DE CHIA

Semintele de chia reprezinta o adevarata sursa de vitamine si mienerale esentiale reglarii tranzitului intestinal. Acestea lupta impotriva radicalilor liberi si ajuta la controlarea poftei de dulce. In plus, le poti consume la orice ora din zi cand simti ca trebuie sa mananci ceva mai putin sanatos.

2. SOMON

Somonul este indicat a fi consumat la masa de seara, mai ales daca ai avut o zi in care te-ai ‘rasfatat’ cu E-uri. Ajuta la reducerea riscului de boli coronariene, de infarct, si este benefic in urmarea oricarei diete.

3. NUCI

Nucile potenteaza concentrarea si sunt recunoscute pentru beneficiile lor incredibile asupra stomacului. Un pumn de nuci pe seara impreuna cu un iaurt slab echivaleaza cu un pumn de medicamente pentru creier si intestine.

4. SUC DE ALOE VERA

Sucul de aloe vera curata intestinele de toxine si dau un refresh complet organismului tau. Daca nu iti place aloe vera, poti inlocui planta cu kiwi sau avocado.

5. SUPA CREMA DE DOVLECEL

Ca tot e sezonul dovleceilor, supa crema facuta din aceste legume ajuta la reglarea tranzitului intestinal si tine radicalii liberi la distanta. De asemenea, nu trebuie sa consumi mult caci te satura dupa primele linguri.

6. FRUCTE DE MARE

Crevetii, langustele, stridiile, homarii, crabii sau scoicile sunt binevenite in farfuria ta, mai ales daca le combini cu putina lamaie si salata verde. Corpul tau va cunoaste un restart odata ce vei consuma asta la masa de seara.

Te mai poate interesa: Rolul inimaginabil al intestinelor pentru un creier sanatos

Sanatatea creierului depinde de intestine! Chiar daca pare incredibil, exista o legatura extrem de puternica intre creier si intestine, cele din urma ajutand inclusiv la prevenirea bolii cerebrale Parkinson.

Atunci cand te gandesti la un creier sanatos iti vine in minte tot felul de axe si scheme cerebrale care par create pentru genii, zone ale creierului necunoscute de omul de rand care activeaza anumie afectiuni ori alte explicatii care mai de care mai sofisticate.

Practic, putem afirma ca omul are doua sisteme nervoase: cel central si sistemul nervos enteric, care este sistemul nervos intrinsesc al tractului gastrointestinal. Sistemul nervos central este compus din creier si coloana vertebrala.

Ceea ce putina lume stie este ca atat sistemul nervos central cat si cel gastrointestinal sunt formate din acelasi tip de tesut. In timpul dezvoltarii fatului, o parte din tesut se transforma in sistemul nervos central si cealalta parte in sistemul nervos enteric.

Cel care conecteaza cele doua sisteme este nervul vag, cel de-al zecelea nerv cranian ce merge din trunchiul cerebral pana la intestine creierabdomen. Nervul vag este si drumul pe care bacteriile intestinale transmit informatia catre creier (de exemplu, senzatia adevarata de foame).

Acest lucru, desi pare o fabulatie, il puteti verifica chiar dumneavoastra. Atunci cand sunteti nervosi sau indragostiti nu aveti senzatia de fluturi la stomac?

De asemenea, simtiti ca stomacul dumneavoastra este deranjat in cazul unor suparari sau tulburari serioase? Nu de putine ori parintii si bunicii nostri ne spun de multe ori sa nu ne enervam ca ne va veni rau la stomac. Explicatia tocmai v-ati dat-o singuri!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top