Connect with us

Revistateo.ro

Incepe anul cu un zambet stralucitor. 3 reguli pe care anul acesta nu le mai incalci

Ingrijirea dintilor

Incepe anul cu un zambet stralucitor. 3 reguli pe care anul acesta nu le mai incalci

Odata cu noul an, trebuie sa vina si schimbarile din viata de zi cu zi a fiecarui om, iar zambetul poate fi primul pas. Incepe anul cu un zambet stralucitor. Iata 3 reguli pe care anul acesta nu le mai incalci atunci cand te ocupi de igiena orala!

Incepe anul cu un zambet stralucitor. 3 reguli pe care anul acesta nu le mai incalci!

1. Schimba-ti periuta o data la 3 luni
Bineinteles ca stii acest lucru – periuta trebuie schimbata de cel putin 4 ori pe an, dar de cate ori o schimbi? De fiecare data intervine ceva – ba nu ai timp sa dai fuga pana la magazin sa iti cumperi una, ba daca ai timp si te duci, uiti de ea. Si uite asa, se fac mai bine de 3 luni de cand folosesti aceeasi periuta, ceea ce nu este deloc bine pentru igiena ta orala. De fiecare data cand iti cureti dintii, in periuta raman bacterii si microorganisme nocive pentru dantura. Daca nu schimbi periuta, aceasta devine un mediu propice pentru inmultirea bacteriilor pe care le introduci in cavitatea bucala in fiecare zi. Nu mai trage de timp si inlocuieste-ti periuta de dinti!

2. Spala-te pe dinti inainte de culcare
In 2016 nu ai voie sa sari peste acest pas important. Deseori, ai tendinta sa renunti la acest obicei, deoarece esti obosita de la munca si abia te-ai pus in pat, iar organismul tau are nevoie de odihna pentru a doua zi de munca. Fa un efort si spala-te pe dinti. Periajul de noapte este vital, deoarece in timpul zilei bacteriile si resturile de mancare se cumuleaza in cavitatea bucala, iar tu trebuie sa le indepartezi, mai ales inainte de a te baga in pat.

CITESTE SI: Timpul petrecut la calculator afecteaza DANTURA. Vezi aici cum

CITESTE SI: Ingrijirea dintilor in functie de varsta

3. Mergi la stomatolog de cel putin 2 ori pe an
Programul de munca nu iti permite sa faci vizite destul de des pe la medic, dar macar de doua ori pe an este indicat! Chiar daca nu ai vreo urgenta dentara, controlul de rutina nu trebuie evitat. Mai bine previi decat sa combati! Dupa ce trec sarbatorile, iar cabinetele stomatologice revin la program normal, fa-ti programare si verifica-ti dantura!

Sursa foto: Huffpost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top