Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

In ce tara exista mai multe femei decat barbati

La nivel mondial, inca exista o lupta pentru realizarea egalitatii de sanse intre femei si barbati, iar acest lucru nu trebuie sa depinda neaparat de numarul de femei dintr-un stat.

Totusi, exista o tara in care raportul dintre persoanele de sex feminin si cel masculin este in favoarea doamnelor. Unde crezi ca exista mai multe femei pe kilometru patrat decat barbati?

Daca inca nu ai gasit raspunsul, ti-l oferim noi. Locul in care femeile sunt numeric mai multe decat barbatii este nordul Pacificului. Este vorba despre micul teritoriu al Insulelor Marianelor. Arhipelagul Marianelor se supune „commonwealth”-ului si este unul dintre teritoriile guvernate sub influenta constitutiei nordamericane fara sa fie 100% dependent de Statele Unite.

In aceasta parte a lumii, Insulele Marianelor formeaza impreuna cu Guam un arhipelag de 15 ‘pamanturi’ cu peisaje ce iti taie respiratie, in Pacificul de Nord, la 2.500 de kilometri de Filipine.

Raportul ese de 0,74 barbati pentru fiecare femeie, fiind locul din lume cu cea mai mare rata a prezentei feminine pe kilometru patrat. Femeile cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani sunt in numar de 17.300, spre deosebire de barbati (15.000). In plus, 875 de femei depasesc varsta de 65 de ani, in timp ce indicile masculin ramane la 790.

CITESTE SI: 5 CALITATI ale femeilor care ii pun pe barbati pe fuga. Trasaturile care ii indeparteaza

CITESTE SI: TOP 3 Cei mai periculosi barbati pentru sufletul unei femei, in functie de zodie

Pe langa numarul femeilor care traiesc acolo, la acesta s-a adaugat si fluxul migrational urias, in special daca vorbim despre turistele chinezoaice. Cele mai multe chinezoaice au mers in Mariane pentru a lucra in industria textila.

Vorbind strict despre raportul dintre femei si barbati, Northem Mariana Islands are mai multe femei decat in state precum Estonia si Rusia, care se afla pe locurile 2 si 3 la acest capitol.

Te-ai fi asteptat sa fie vorba despre acest colt de lume? Ce parere ai despre tarile in care barbatii predomina din punct de vedere numeric? Influenteaza acest lucru egalitatea de sanse intre genuri?

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top