Connect with us

Revistateo.ro

Idei de mic dejun LIGHT pentru o zi plină de energie pe timpul iernii

Dieta si Sport

Idei de mic dejun LIGHT pentru o zi plină de energie pe timpul iernii

Ideea asupra căreia au căzut de acord toți nutriționiștii din lume este aceea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar ceea ce mâncăm dimineața ne oferă energie pentru restul zilei. Aceiași nutriționiști avertizează că micul dejun trebuie să fie unul light, fără prea multe excese (multe calorii), deoarece acestea pot avea un efect invers decât cel scontat: în loc să capeți energie, mâncarea te va moleși.

IDEI DE MIC DEJUN SĂNĂTOS
1. Fructe congelate sau uscate cu iaurt natural
Fructele uscate sunt foarte bune mai ales cu iaurtul natural, oferind energie corpului tău și sănătate. Alege cu grijă fructele uscate și verifică bine cantitatea de zahăr pe care ar conține-o. Tot dimineața se pot consuma kiwi, datorită antioxidanților pe care le conțin aceste fructe și pentru numeroase beneficii asupra pielii.

CITEȘTE ȘI: DIETA MACROBIOTICĂ A MADONNEI

2. Fresh de fructe și pâine uscată (bake rolls)
Prepară-ți singură un fresh din fructele de sezon ale iernii: mandarine, clementine sau portocale, grapefruit sau chiar limonadă. Acestea, datorită conținutului de vitamina C, întărește organismul și îl detoxifiază. Poți însoți sucul multivitaminic de dimineață cu câteva felii de pâine prăjită sau pâine uscată tare de tip bake rolls.

3. Muesli cu iaurt natural
Este una dintre variantele de mic dejun cele mai sănătoase și mai consistente. Muesli conține stafide, semințe de ovăz, de grâu, bucăți de ciocolată și de fructe uscate, toate având o valoare nutrițională importantă dacă sunt consumate împreună cu un iaurt natural.

4. Brânză cu roșii și castraveți
Brânza rămâne un aliment de bază și pe perioada iernii. Împreună cu roșii, castraveți și ceapă, vei avea un mic dejun nu doar gustos ci și extrem de sănătos. Consumul de tomate este benefic pentru circulația sângelui iar produsele lactate conțin calciu, element important pentru întărirea oaselor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top