Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Idei de cină pentru prevenirea și TRATAREA acestor 4 PROBLEME MAJORE de sănătate!

Depresia, indigestia, oboseala cronică și durerile grave de cap: acestea sunt problemele de sănătate cele mai mari cu care te confrunți zi de zi. Multe dintre ele sunt cauzate de proasta alimentație, și, tocmai de aceea îți propunem câteva alimente sănătoase pentru ultima masă a zilei în scopul combaterii afecțiunilor menționate.

Ce să consumi la cină pentru aceste probleme de sănătate:

1. PENTRU A AVEA GRIJĂ DE NEURONII TĂI

Bolile degenerative pot fi prevenite cu ajutorul alimentației precum și durerile mari de cap cauzate de aerul condiționat ori prea multe lucruri de rezolvat care te stresează.

CE MĂNÂNCI SEARA: 150 grame de saladă verde cu sardine în ulei de măsline extravirgin sau 150 grame de somon la grătar cu iaurt natural și măsline întregi.
CUM TE AJUTĂ? Creierul este format în proporție de 60% din grăsimi polinesaturate și de aici nevoia consumului de acizi grași esențiali precum Omega 3.

CITEȘTE ȘI: 7 REȚETE CU VINETE PE CARE NU ȚI LE-A SPUS NIMENI

2. ÎMPOTRIVA DEPRESIEI

CE MĂNÂNCI SEARA: 150 grame de saladă de spanac cu oțet de mere alături de 100 grame de nuci (esențiale pentru o minte sănătoasă) plus brânză sărată de vacă cu doi stropi de miere de albine.
CUM TE AJUTĂ? Nucile sunt bogate în seleniu, mierea ajută la eliberarea endorfinelor iar spanacul conține acid folic – toate aceste elemente fiind recunoscute în prevenirea proastei dispoziții.

3. ÎMPOTRIVA INDIGESTIEI

CE MĂNÂNCI SEARA: 150 grame de anghinare cu șuncă afumată sau 125 grame de piept de pui cu roșii sau iaurt ori două mere (la alegere una din cele trei).
CUM TE AJUTĂ? Anghinarea conține substanţa activă bioflavonoida cinarină, recunoscută pentru stimularea bilei, îmbunătățind astfel digestia. Iaurtul conține bacterii bune care repun în funcțiune florală intestinală iar pieptul de pui vine cu multe proteine.

sanatate - 20072015 - 3

4. ÎMPOTRIVA OBOSELII (CRONICE)

CE MĂNÂNCI SEARA: 150 ml de supă de varză + 125 de carne de vită macră cu cartofi piure și fructe uscate.
CUM TE AJUTĂ? Varza conține vitaminele A, B și C, esențiale corpului pentru înfruntarea stresului cronic și a oboselii cauzate de acesta.

Sursa foto: 1ms.net, njmonthly.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top