Connect with us

Revistateo.ro

contraceptie

Stiri

Iată cum să îți alegi metoda de contracepție potrivită

Metoda de contracepție pe care fiecare dintre noi alegem să o folosim este foarte important să fie ceea ce ne dorim cu adevărat, însă vârsta pe care o are fiecare dintre noi trebuie să fie unul dintre elementele cheie în alegerea metodei de cotracepție.

Cu toții știm că atunci când vine vorba de sănătatea sexuală a fiecăruia dintre noi este bine să fim cât mai informați și să avem la dispoziție mai multe opțiuni, pentru a putea alege o metodă de contracepție cât mai potrivită pentru fiecare dintre noi.

CITEȘTE ȘI:DESCOPERĂ LOCURILE DE PE CORP UNDE FEMEILOR LE PLACE SĂ FIE ATINSE

Este adevărat că numărul sarcinilor nedorite și al avorturilor a scuzut destul de mult de când contraceptivele sunt atât de ușor de folosit și de găsit. Cu toate acestea multe cupluri întâmpină reale probleme din cauza metodei contraceptive pe care au ales să o folosească.

La începutul vietii sexuale cei mai mulți dintre noi aleg folosirea prezervativului, deoarece acesta reprezintă o metodă de contraceptie ieftină, foarte simpla și care protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală atunci când avem contact cu o persoană despre al cărei trecut nu știm prea multe.

Bineînțeles, odată ce relația cu partenerul devine mai stabilă metoda de contracepție folosită se poate schimba. Foarte multe femei aleg să se consulte cu medicul ginecolog înainte de schimbarea metodei de contracepție, iar asta este foarte indicat. Tocmai pentru că se pot face teste hormonale, iar medicul îți poate recomanda anumite pilule în funcție de hormonii pe care îi conține. Metoda propusă de către medicul ginecolog poate să difere de la o femeie la alta, în funcție de ce așteptări avem sau în funcție de rezultatele analizelor.

După ce au născut, cele mai multe dintre femei aleg să își schimbe metoda de contracepție. Perioada optimă dintre nașteri ar trebui să fie de 2-3 ani, deoarece în tot acest timp organismul se reface complet și poate susține într-un mod cât mai sănătos o nouă sarcină. În timpul alăptării nu sunt recomandate pilulele contraceptive combinate, deoarece scad producția de lapte matern. Medicul ginecolog este cel care îți poate spune cât mai multe despre inelul contraceptiv, injecțiile contraceptive și plasturele hormonal.

Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că alegerea unei metode contraceptive depinde foarte mult și de partenerul nostru și dacă acesta este de acord cu metoda folosită.

Sursa foto: tv-h.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top