Connect with us

Revistateo.ro

Iată cum să alegi mâncare sănătoasă pentru câinele tău

Stiri

Iată cum să alegi mâncare sănătoasă pentru câinele tău

O mâncare sănătoasă pentru câine nu însemnă neapărat să îi cumperi hrană de la pet shop.

CITEŞTE ŞI: BANCUL ZILEI- CÂINE RĂU

Pentru ca o mâncare să fie sănătoasă pentru câine, aceasta trebuie să conţină în proporţie de 50% carne şi 50% legume, să nu conţină alimente ieftine de umplutură. Alege o mâncare pentru câini care să aibă un conţinut cât mai apropiat de cel amintit anterior.

Cerealele constituie o sursă de energie pe termen lung pentru câini, însă pot fi utilizate de producători ca o umplutură ieftină, pentru a creşte procentul de proteine. Cerealele trebuie introduse în dieta câinilor în formă integrală, pentru un aport de fibre, vitamine şi minerale.

Asigură-te că lista de ingrediente de pe cutie include o sursă bogată de proteine. Mâncarea pentru câini conţine carne prefiartă, care nu îşi va reduce volumul în procesul de gătire. Este important ca lista de pe ambalaj să cuprindă proteine, cum ar fi carnea de pui, de miel sau de vânat.

Evitată mâncarea cu un conţinut ridicat de conservanţi sub formă de chimicale artificiale, cum ar fi: BHA, BHT şi Ethoxichina. Vitaminele E si C, pe de altă parte, constituie conservanţi benefici pentru câini. Nu fă greşeala de a va transforma câinele în vegetarian, deoarece acesta are nevoie de proteine. Nu uita! Este indicat să citeşti cu atenţie eticheta de pe conservele şi cutiile cu mâncare pentru câini, pentru a afla dacă acestea conţin toţi nutrienţii necesari pentru câinele tău.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top