Connect with us

Revistateo.ro

unt

Deserturi

Iata cum poti face propriul unt de arahide si de migdale, la tine acasa

Doua alimente pline de proteine, arahidele si migdalele, pot fi consumate in forma de unt, incorporate in deserturi si gustari delicioase. Le poti face chiar tu, acasa.

Reteta UNT DE ARAHIDE

Ingrediente

500 grame arahide coapte, fara coaja
jumatate de lingurita sare
1-2 linguri ulei (este indicat sa folosesti ulei de arahide)
1-2 linguri miere sau alt indulcitor

Mixeaza toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, oprind din cand in cand pentru a curata peretii vasului si a amesteca putin compozitia. Vei observa ca alunele contin un ulei bun, care le ajuta sa se transforme in pasta. Vei obtine unt de arahide in mai putin de 5 minute. Il poti consuma uns pe paine sau biscuiti, cu putin gem, poti folosi drept creme pentru deserturi sau incearca sa il combini cu inghetata. Delicios!

CITESTE SI: Consumă unt de arahide pentru a te bucura de aceste beneficii

Reteta UNT DE MIGDALE

Ingrediente

500 grame migdale
jumatate de lingurita de sare
1-2 linguri miere
3-4 linguri de apa

Mixeaza migdalele in robotul de bucatarie pana se faramiteaza, apoi adauga 2 linguri de apa, mierea si sarea. Pe masura ce se formeaza pasta, mai pune apa daca observi ca este nevoie. In cateva minute compozitia se leaga si obtii unt de migdale.

CITESTE SI: Beneficiile uimitoare ale uleiului de migdale

Cea mai mare parte din grasimile din arahide si migdale sunt grasimi nesaturate, sanatoase, care nu fac decat bine organismului. Arahidele sunt contin vitamina B3, triptofan, acid folic, antioxidanti, vitamina E si cupru. Migdalele sunt pline de flavonoide cu puternic efect antioxidant, vitamina E si fier. Din aceste motive sunt extrem de apreciate in bucataria raw-vegan, unde nu se folosesc produse de origine animala, iar mancarurile se prepara fara foc. Asa ca, de fiecare data cand retetele au nevoie de unt, se foloseste unt de migdale sau unt de arahide. Incearca si tu sa faci acasa aceste retete si sigur iti vor fi pe plac.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top