Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Ce boală poți face de la margarină

Untul conține mai multe substanțe nutritive decât margarina. Chiar dacă și acesta îngrașă, este bogat în vitamina A, o vitamină care nu se regăsește în margarină, și te apără de bolile de inimă. De asemenea, vitamina A este fundamentală în sănătatea tiroidelor și a glandelor suprarenale.

Un alt element pe care îl conține untul și lipsește în margarină este lecitina: un bun asimilator al colesterolului bun și un luptător împotriva colesterolului rău, contribuind astfel încât o dată la sănătatea inimii și întărirea sistemului imunitar.

CITEȘTE ȘI: POVESTEA INCREDIBILĂ A UNEI FEMEI AFLATĂ ÎN COMĂ LA 42 DE ANI
Pe de altă parte, margarina conține o serie de substanțe dăunătoare organismului nostru: steroli, arome artificiale, hexan, vitamine sintetice și mulți radicali liberi. Consumul de margarină poate duce la formarea unor boli precum cancerul, însă cele mai frecvente boli sunt cele de inimă.

Radicalii liberi sunt produși în urma prelucrării industriale la temperatura înaltă a uleiurilor vegetale. Cel mai adesea, radicalii liberi pot duce la formarea tumorilor canceroase. Consumul excesiv de margarină (adică aproape zilnic) poate duce la cancer, una din cele mai necruțătoare boli din lume.

Hexanul este un alt element pe care îl conține margarina: această substanță chimică poate fi toxică mai ales pentru cei mici. Toxicitatea hexanului poate fi observată cu ochii liberi, în momentul în care margarina prinde o culoare portocalie, uleioasă, și are un miros extrem de urât.

Sterolii din margarină pot fi periculoși pentru femei, cauzând probleme endocrine. Aceștia reduc nivelul colesterolului dar afectează în același timp hormonii feminini.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top