Connect with us

Revistateo.ro

Iată cum poți avea unghii mai sănătoase

Stiri

Iată cum poți avea unghii mai sănătoase

Cred că toate ne dorim unghii puternice și lungi, pentru a nu mai fi nevoite să apelăm la diverse produse și tehnici care să ne înfrumusețeze mâinile. Am vrea să fim naturale, dar nu tot timpul ne putem permite asta. Unele dintre noi au unghii deosebit de fragile, care se rup ușor și se exoliază. Acest lucru nu ne permite să lăsăm manichiura la voia întâmplării și ne obligă oarecum să apelăm la diverse trucuri. Există o mulțime de remedii și de tratamente care promit să întărească unghiile și să prevină ruperea. Altele chiar promit o creștere mai rapidă a acestora. Specialiștii spun că acest lucru este imposibil. Nu există un anumit produs care să stimuleze creșterea rapidă a unghiilor. Există însă posibilitatea de a îmbunătăți calitatea unghiei, dacă urmezi anumiți pași.

CITEȘTE ȘI: VEZI CE SPUNE CULOAREA UNGHIILOR TALE DESPRE TINE

Studiile arată că biotina are un rol important în menținerea sănătății unghiilor. Întărește unghia, previne ruperea și exfolierea și ajută chiar și firul de păr să fie mai puternic, reparându-l până la vârfuri. Asigură-te că dieta pe care o adopți îți aduce o cantitate suficientă de biotină și vei observa schimbări majore.

Crema de mâini nu doar hidratează pielea ci ajută și unghiile. Hidratarea acestora previne ruperea. Unghiile tari și uscate sunt mult mai predispuse la exfoliere și mult mai sensibile. Mai ales acum, pe timpul sezonului rece, este esențial să folosești o cremă intens hidratantă pentru a-ți proteja unghiile și pentru a repara pielea afectată de temperaturile scăzute. Nu uita să poți mănuși! Totodată, este extrem de important să te ferești de contactul direct cu detergenții. Deși există numeroase formule special create pentru a proteja mâinile și unghiile pe timpul utilizării, cel mai indicateste să poți mănuși de cauciuc atunci când speli vasele. Detergeții sunt primii care acționează într-un mod novic asupra unghiilor și le exfoliază extrem de repede.

Este foarte important să lași unghia să respire. Ia o pauză de cel puțin o săptămână și nu îți mai colora unghiile. Curăță-le, împinge cuticulele la baza lor și hidratează-te des cu o cremă potrivită. Nu le colora și nu le trata cu nimic altceva.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top