Connect with us

Revistateo.ro

iata cum consumul de alcool iti ajuta vederea

Stiri

Iată cum consumul de alcool îţi ajută vederea

Un stil de viață care implică activitate fizică, dar și un consum ocazional de alcool, a fost asociat unui risc redus de apariție a deteriorării vederii.

CITEŞTE ŞI: DE CE ÎNGRAŞĂ ALCOOLUL 

Pentru a ajuta la determinarea unor moduri prin care se poate ameliora povara tot mai mare a deteriorării vederii, cercetătorii de la Școala de Medicină și Sănătate Publică de la Universitatea Wisconsin au examinat relația dintre incidența deteriorării vederii și trei comportamente modificabile ale stilului de viață: fumatul, consumul de alcool și activitatea fizică.

Cercetarea a fost condusă în cadrul unui studiu pe termen lung pe un eșantion de aproape 5.000 de adulți cu vârsta între 43 și 84 ani desfășurat din 1988 până în 2013. 6,7% din persoanele sedentare și 2% din cele active din punct de vedere fizic au avut parte de deteriorare a vederii. După ajustări în funcție de vârstă, aceste rezultate au arătat o scădere de 58% a șanselor de apariție a deteriorării vederii în rândul celor care erau activi din punct de vedere fizic, comparativ cu cei care erau sedentari.

Cei 11%  care nu consumau alcool au suferit de deteriorare a vederii, față de 4,8% din cei care consumau ocazional. După ajustări, rezultatele au indicat o scădere de 49% în șansele de a manifesta o deteriorare a vederii în rândul celor care consumau alcool ocazional, față de cei care nu consumau niciodată. Pe parcursul a peste 20 de ani, deteriorarea vederii s-a manifestat în 5,4% din populație.

Deteriorarea vederii cauzată adesea de boli ale ochilor, traume sau o condiție congenitală sau degenerativă, care nu poate fi corectată cu ochelari sau lentile de contact, este asociată unei calități scăzute a vieții.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top