Connect with us

Revistateo.ro

Hackerii îți pot umbla în calculator chiar dacă nu ai Internet!

Inedit

Hackerii îți pot umbla în calculator chiar dacă nu ai Internet!

Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Israel au ajuns la concluzia că hackerii pot scoate informații din calculatoare, stocate pe rețele care NU SUNT CONECTATE la Internet. Acest lucru este posibil din cauza unui virus care are capacitatea de repogramare a computerelor să transmită informații spre un telefon situat în afara camerei.

„Scenariul este să ajungi la o instalaţie sigură şi să îţi laşi telefonul la intrare”, spune Dudu Mimram, specialist în cadrul laboratorului de apărare cibernetică a universității. Virusul trebuie introdus în calculator, iar acest lucru presupune și găsirea unei persoane cu acces fizic la computer care să introducă un stick infectat sau nu în computer.

CITEȘTE ȘI: REDUCERI INCREDIBILE LA FLANCO DE BLACK FRIDAY!

Hackerii iti pot umbla in calculator chiar daca nu ai Internet2

Programul malware determină computerul să transmită semnale care pot fi recepționate de telefonul mobil aflat în apropiere, în afara încăperii, aceste semnale fiind transmise prin unde radio FM.

Studiul realizat de Universitatea israeliană arată că există probleme serioase cu securitatea cibernetică privind eficiența rețelelor separate fizic de alte rețele.

Cercetătorii lucrează la o metodă de combatere a acestui tip nou de sustragere a informațiilor din computere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top