Connect with us

Revistateo.ro

Guma de mestecat este mai eficienta decat ai fi crezut!

Stiri

Guma de mestecat este mai eficienta decat ai fi crezut!

Da, este adevarat! Guma de mestecat este mai eficienta decat crezi!

Daca pui un grup de oameni sa aleaga ce este mai sanatos dintre ata dentara si guma de mestecat, cei mai multi dintre acestia vor alege ata dentara. Cu toate acestea, un studiu recent demonstreaza ca guma este cel putin la fel de eficienta precum ata dentara.

CITESTE SI: INCREDIBIL! CE SE INTAMPLA DACA INGHITI O GUMA DE MESTECAT

Se pare ca mestecatul gumei nu este un obicei atat de prost precum credeam. Guma elimina o mare parte dintre bacteriile aflate in cavitatea bucala, iar actiunea in sine este la fel de benefica precum utilizarea atei dentare. Pe parcursul acestui experiment cinci indivizi au mestecat guma, in diferite perioade ale zilei. Dupa aceea cercetatorii au analizat guma mestecata si au descoperit ca fiecare bucatica a atras cel putin zece milioane de bacterii. Acesta este aproximativ acelasi numar de microbi care se elimina cand folosesti ata dentara.

Bacteriile din cavitatea bucala pot da nastere bolilor gingivale, infectiilor sau chiar cariilor. De aceea igiena orala este extrem de importanta, in orice perioada a zilei. Specialistii recomanda mestecarea gumei dupa fiecare masa si chiar dupa fiecare gustare. Atentie! Majoritatea gumelor contin indulcitori si arome cu proprietati laxative, asa ca nu este recomandata o cantitate prea mare.

Studiul a confirmat ca guma de mestecat atrage bacteriile din zonele cele mai greu accesibile si le retine. Astfel scad sansele de imbolnavire, dintii se intaresc, se albesc si intreaga cavitate bucala este mult mai sanatoasa. Acest lucru nu trebuie sa conduca la eliminarea atei dentare, ci la utilizarea ambelor produse.

Sursa foto: beneonews.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top