Connect with us

Revistateo.ro

Gelozia

Blog

Gelozia

Urat cuvant cand il auzi, gelozia. Tenebros sentiment. Nu admiri pe cineva pentru ca-l nutreste, totusi, nu am intalnit vreodata pe cineva caruia sa-i fie complet strain. Mie, tie. Cautandu-l cu sinceritatea omului singur, il vei gasi undeva, cuibarit, asteptand sa erupa, asteptand o „imunodepresie” sentimentala ca sa fure din tine generozitatea, marele lui dusman.

Lupta cu gelozia poate fi pierduta in favoareaa indiferentei, insa, daca cel de langa tine nu pricepe ca totul e despre el, cumva, intr-un fel bizar, pentru el. Esti gelos daca iubesti, sigur, in limitele catifelate ale rezonabilitatii. Raspund intrebarii multora, acum.

Pare a fi una dintre dilemele cele mai sacaitoare: „Poate sunt eu prea posesiv si prea gelos, poate de-aia nu ma suporta”. Ma-ntreaba lumea. Nu ma pricep. Dar cred ca gelozia e o dimensiune a iubirii pe care, daca o ignori, crezand ca ti-e straina, te va musca serpeste, de glezna.

Imi amintesc si eu sentimentul. Doar ca era mai grav, nu eram geloasa pe femei, eram sigura de iubirea partenerului meu, ci pe timpul pe care nu-l avuseseram, il irosiseram, tot un tip de gelozie era… Sunt si-ntre frati, ati vazut, intre copii, gelozii.

D-apoi intre noi, oameni botezati, vorba cantecului. De ce ne temem de sumbrul din noi? Uram si iubim, adoram si ignoram, pasionalii stiu mai bine decat ceilalti ce spun, in masuri greu de gestionat. Suntem cine suntem…dar nu vom abandona niciodata laboriosul proces al transformarii in cine ne-am dori sa fim.

4 Comments

4 Comments

  1. Dana Rosmanet

    2014-02-16T20:40:33+02:00 at 2014-02-16T20:40:33+02:00

    Tenebros, ne…tenebros, intr-adevar exista. Iar dupa parerea mea, sunt doua posibilitati:
    1. Cel care face parte dintr-un cuplu si sustine ca nu este -sau…chiar nu este!- gelos, iubeste mai putin. Spre deloc.
    2. Cand ai o relatie cu un barbat pe care il iubesti pentru ca: ti-a adus linistea, ti-a dat spatiu, nu te scoate din sarite cand este ocupat, isi ridica umerii atunci cand te tine de mana pe strada ( exemplele pot continua, dar sunt convinsa, draga Doamna Teo Trandafir, ca m-ai inteles la ce fel de iubire ma refer ), nu merita sa iti pierzi timpul ramas cu gelozia.
    Am aproape 42 de ani si multumesc lui Dumnezeu ca m-a luminat si mi-a dat seama ce fel de barbat vreau sa iubesc. Destul de tarziu, e-adevarat, dar nu prea! tarziu.
    Pentru ca…Doamne ce mi-am mai chinuit tineretea iubind (geloasa fiind) toti bo…, barbatii, pardon. Pe principiul: ” EA: Toti barbatii sunt la fel!, EL: Pai dracu’ te-a pus sa-i incerci pe toti????”
    Ma inclin si va respect, Doamna!
    Cu drag, Dana Rosmanet

  2. ieducs

    2014-02-25T12:53:03+02:00 at 2014-02-25T12:53:03+02:00

    Buna ziua
    Am si eu o intrebare in legatura cu gelozia
    Vad ca sunt tot mai multi oameni care tin sus si tare ca gelozia e o boala(si ei se refera si la gelozia cu un grad mai mic)
    Unii zic ca trebuie sa ai incredere in persoana de langa tine si ca atunci cand esti gelos deja o vezi ca pe un obiect…bun.
    Nici eu nu sunt de acord cu gelozia dusa la extrem…sau nici macar la un nivel aproape de extrem.
    Am doar 26 de ani,nu am 42 nu am 52,vorbesc despre cum vad eu lucrurile si nu zic ca am dreptate,sper sa fiu corectat corect daca gresesc,si o sa tin cont de asta.
    Realitatea e ca toti stim cat de infideli sunt oamenii,cat de des isi inseala barbatu femeia si invers,in vecini,la locul de munca si asa mai departe
    Toti cunoastem cazuri sa fim realisti,si multi dintre noi o facem sau am facut-o odata in viata,sau o vom face
    Si tot ce auzim si vedem noi despre altii e ca in El Paso cand arata ca in ultimul an au fost 3000 de incercari de a trece droguri peste granita
    3000 au fost prinsi….dar cati altii nu au fost prinsi?
    Asa si aici,auzim de altii,vedem ca se inseala unii pe altii,dar de cati nu auzim?
    Cand vezi lumea ca mine….cum poti sa ai incredere 100% in cineva,ca nu te va insela?ca te va respecta
    Eu tind sa cred ca multi din cei care zic ca au incredere nu au incredere,se prostesc ei pe ei si nu accepta realitatea asa cum e ea
    Prefera sa traiasca in lumea care ei si-o construiesc,dar defapt afara din ”balonul” lor,lumea e cu totul diferita
    As vrea o parere la ce am zis ,va rog..multumesc

    • ieducs

      2014-02-25T13:06:57+02:00 at 2014-02-25T13:06:57+02:00

      Si nu e numai chestia asta cu gelozia,mai sunt inca altele pe care ”omul modern” le vede asa cum vrea el,nu cum sunt ele defapt…
      Avand in vedere ca tot mai multi oameni au un mod de a gandi ”modern”…
      Nu te face sa crezi ca toti astia au lumea lor imaginara in care lucrurile care ar trebui sa fie normale devin ”bolnave”?
      Ca undeva in mintea lor unele chestii elementare au disparut,si devin tot mai mult niste roboti?

  3. ieducs

    2014-02-25T13:08:10+02:00 at 2014-02-25T13:08:10+02:00

    Cred in omul modern si in evolutie,pentru ca asa e dat sa fie,asa e lumea asta
    Dar nu cred intr-o evolutie inspre prostie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Blog

To Top