Connect with us

Revistateo.ro

Frunzele de țelină, eficiente pentru o problemă cu care se confruntă milioane de oameni

Naturiste

Frunzele de țelină, eficiente pentru o problemă cu care se confruntă milioane de oameni

Frunzele de țelină reprezintă o sursă excelentă de vitamine, incluzând complexul vitaminic B: B1, B2 și B6 plus canități însemnate din vitamina C. Rădăcina de țelină mai conține potasiu, aminoacizi, fosfor și fier.

Țelina are un rol important în detoxifierea organismului și asta deoarece este extrem de săracă în calorii și consistentă în fibre. Indiferent că este vorba despre țelina de rădăcină sau țelina de tulpină (cele două tipuri ale acestei legume), frunzele plantei accelerează eliminarea toxinelor din organism și a acidului uric.

CITEȘTE ȘI: SMOOTHIE ANTI-INFLAMATOR CU UN INGREDIENT MINUNE

Consumul de frunze de țelină calmează durerile cauzate de gută și sunt, de asemenea, recomandate în tratarea tusei fiind recunoscute pentru efectele benefice asupra plămânilor. Țelina mai conține și o serie de substanțe care combat cancerul, protejând stomacul de tumorile periculoase.

Experți în nutriție și sănătate recomandă consumul de suc de țelină timp de o lună pentru eliminarea pe cale naturală a pietrelor la rinichi. Țelina poate fi consumată și pentru persoanele care au probleme cu sistemul circulator, este o plantă antianemică și, în plus, poate spori apetitul sexual, atât la femei, dar mai ales la bărbați.

Acest articol este scris în scop informativ. Informaţiile prezentate mai sus nu substituie necesitatea unui control medical sau consultarea unui specialist în nutriție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top