Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

FOTO: Pozează ca manechin, deși lumea o stigmatizează pentru boala ei

Madeline Stuart este un manechin ieșit din comun, și asta deoarece industria modei caută persoane perfect sănătoase, cu forme cât mai subțirele și un chip aproape perfect. Maddie are doar 18 ani și de mică și-a dorit să fie fotomodel. Foarte mulți i-au spus că nu își va îndeplini visul întrucât suferă de o boală destul de complicată.

Maddie suferă de sindromul Down, fapt care o face o persoană specială. Mama ei, Rosanne, a ajutat-o să dea jos 20 de kilograme pentru a putea poza ca manechin, fata fiind în al nouălea cer după ședințele foto realizate. Maddie Stuart și-a creat o pagină de Facebook pentru a-i ambiționa pe toți tinerii care suferă de sindromul Down să nu renunțe la visele lor, indiferent câte opreliști li s-ar pune în față.

CITEȘTE ȘI: CE LEGĂTURĂ EXISTĂ ÎNTRE CE MĂNÂNCI ȘI CE SIMȚI
„Își dorește foarte mult să schimbe mentalitatea oamenilor în privința persoanelor cu dizabilități”, susține mama fetei, Rosanne, scrie Bored Panda.

manechin 1

manechin 2

manechin 3

Deocamdată, Maddie nu a semnat cu nicio casă de modă importantă sau vreo firmă cunoscută, fotografiile ei putând fi admirate doar pe rețelele socializare unde este activă. Presa însă a descoperit acest caz și a fost impresionată de curajul fetei cu Down.

Sindromul Down (trisomia 21) este o afecțiune cromozomială, care se dezvoltă la copii încă din momentul conceperii. Motivul declanșării acestei boli este apariția unui cromozom în plus, cromozomul 21. Cromozomii sunt acele structuri prezente în fiecare celulă din organism, purtătoare ale tuturor caracteristicilor pe care le moștenim.

În fiecare zi, în Marea Britanie, se naște câte un copil cu sindromul Down. Deși nu există o statistică oficială, în România se vorbește despre 50.000 de cazuri de persoane care au acest sindrom.

Sursa fotografiilor: boredpanda.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top