Connect with us

Revistateo.ro

Scrisoarea pe care ti-a scris-o o fetita cu sindromul Down: "Nu iti fie teama de mine"

Stil de viata

Mesajul pe care ti-l transmite o fetita cu sindromul Down: „Nu iti fie teama de mine”

Sofia este o fetita care s-a nascut cu sindromul Down. Intrucat foarte multi copii pe care i-a intalnit au privit-o ciudat si chiar au evitat-o, impinsi mai ales de parinti sa faca asta, fetita s-a gandit sa vorbeasca despre ea. Iti transmite un mesaj. Da, chiar tie!

„Da, am sindromul Down, dar nu trebuie sa iti fie teama”, sustine micuta intr-unul din videoclipurile postate pe Instagram. Sofia are 7 ani, iar mesajele pe care ea vrea sa le transmita lumii sunt postate de mama ei pe reteaua de socializare amintita. Vorbele fetei au fost impartasite de 16.500 de ori intr-un timp scurt, devenind cel mai urmarit personaj de pe Internet zilele astea.

Sofia traieste cu familia ei adoptiva, iar parintii ei sunt mandri de inteligenta cu care fata trateaza lucrurile in viata, de rabdarea pe care o are in a le explica celorlalti ca desi pare ciudata, este la fel de normala ca toata lumea.

Sofia a fost abandonata de mama ei, o rusoaica, imediat dupa ce s-a nascut. Femeia nu a putut accepta ideea ca va avea un copil cu sindromul Down. A stat in orfelinat pana in anul 2010, cand Jennifer Sanchez si sotul ei, care mai au un baiat de 8 ani, au decis sa o adopteze.

„Pot sa fac orice lucru pe care doresc sa il fac. Sunt inteligenta, sunt buna, sunt pasnica, sunt frumoasa”, se autodescrie fetita pe Instagram.

Sofia has a bit more to share about Down syndrome for this wonderful month of awareness! #dsawareness #changingthefaceofbeauty #itsnotscaryatall

A video posted by Jennifer Varanini Sanchez (@jvaraninisanchez) on

Trisomia 21 este o anomalie genetica prezenta la 1 din 1000 de copii. Aceasta anomalie genetica este recognoscibila din punct de vedere fizic. Persoanele care au sindromul Down au, in general, nasul cu baza aplatizata, colturile pleoapelor orientate in sus, mainile si picioarele foarte scurte si inaltime mica.

October is Down Syndrome Awareness Month and Sofia would like to say a few things! 💙💛

A video posted by Jennifer Varanini Sanchez (@jvaraninisanchez) on

La aceste semne evidente, se pot adauga probleme cardiace pe care copilul le manifesta inca de la nastere. De asemenea, nu sunt excluse in cazul persoanelor cu sindromul Down nici crizele epileptice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top