Connect with us

Revistateo.ro

Foloseşti suplimente alimentare? Uite ce poţi păţi!

Stiri

Foloseşti suplimente alimentare? Uite ce poţi păţi!

Timp de aproape 20 de ani, oamenii de ştiinţă au strâns date referitoare la consumul de suplimente alimentare, despre care se credea până în prezent că scad riscul de îmbolnăvire de cancer. Centralizarea datelor a demonstrat însă contrariul, informează iflscience.com.

„Nu ştim exact de ce se întâmplă acest lucru la nivel molecular, dar dovezile arată că persoanele care iau suplimente alimentare în exces tind să fie mai predispuse la a se îmbolnăvi de cancer”, Tim Byers, cercetător al Centrului Oncologic din cadrul Universităţii din Colorado.

CITEŞTE ŞI: Confesiunile unei mame bolnave de cancer

În urmă cu două decenii, oamenii de ştiinţă mergeau pe premisa că, dacă cei care consumă fructe şi legume au şanse mai mici de a se îmbolnăvi de cancer, de ce nu s-ar întâmpla la fel şi cu cei care consumă suplimente alimentare, bogate în vitamine?

Primele teste de laborator, conduse pe animale, arătau că lucrurile sunt conform teoriei savanţilor, aşa că s-a trecut la experimentarea pe oameni. După ce au fost analizaţi mii de voluntari, cercetătorii au ajuns la o concluzie şoc: suplimentele alimentare au ridicat riscul apariţiei unor forme de cancer, în momentul în care voluntarii au depăşit cu mult doza indicată.

„Acest lucru nu înseamnă că oamenilor trebuie să le fie teamă să ia vitamine şi minerale. Dacă sunt administrate în doze corecte, multivitaminele sunt bune pentru organism”, a mai declarat Tim Byers.

Drept urmare, o alimentaţie corespunzătoare ar trebui să ne ţină departe de suplimentele alimentare şi să ne luăm necesarul zilnic de vitamine, proteine, fibre, din mesele din timpul zilei. Byers a concluzionat: „În cele din urmă, am descoperit că administrarea de extra vitamine şi minerale face mai mult rău decât bine”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top