Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Femeia care a trebuit sa moara pentru ca medicii sa constate MIRACOLUL din corpul ei

Despre nemurire, mai ales cea a sufletului, se vorbeste inclusiv la piata. Subiectul prelungirii vietii nu este de ici, de colo, ci merita atentia noastra a tuturor. Printre oamenii care au trait toata viata cu o bogatie unica fara sa aiba habar se numara si Henrietta Lecks, o muncitoare din perioada sclavagismului afro-american a secolului trecut.

De ce ne intereseaza astazi povestea Henriettei Lecks? In primul rand, este una dintre acele povesti socante, pe care daca o citim realizam ca viata chiar bate filmul.

CITESTE SI: Samburii de caise pot distruge celulele canceroase. Iata cum este posibil!

CITESTE SI: Planta care distruge 98% din celulele canceroase

Miliarde de oameni cauta secretul tineretii vesnice excluzand faptul ca acesta ar putea fi inscris cu marker genetic chiar in celulele lor. Acesta a fost si cazul protagonistei despre care merita sa povestim.

Henrietta Lecks suferea de cancer cervical. A tras cortina la Spitalul John Hopkins din Baltimore, SUA. La cateva minute de la moartea femeii au fost prevalate mai multe celule din tumoarea cervicala.

S-a iscat un scandal imens deoarece medicii au luat celulele femeii fara acordul familiei. Ceea ce au constatat acestia este culmea ironiei! Henrietta Lecks, care a murit de cancer, pastra in corpul ei celule nemuritoare! Este singura femeie din lume ale carei celule au reusit sa se inmulteasca si dupa moartea acesteia.

Faptul ca celulele canceroase au reusit sa supravietuiasca dupa ce au fost scoase din corpul Henriettei a insemnat un pas important in studierea comportamentului cancerului, muncitoarea de culoare devenind astfel o eroina fara sa fi avut habar.

Practic, a fost nevoie ca H. Lecks sa moara pentru ca stiinta sa progreseze in studierea formarii celulelor canceroase. Era pentru prima oara cand au putut fi observate celule care sa ‘traiasca’ in afara unui corp mort.

Celulele victimei cancerului cervical au depasit inclusiv numarul lui Hayflick (si anume, de cate ori se poate divide niste celule dupa moarte). Ale Henriettei se imparteau nedefinit, iar medicii au dat apoi numele acestor celule dupa cum o chema pe protagonista: celulele HeLa.

CITESTE SI: Alimentul care distruge celulele canceroase

CITESTE SI: Legatura uluitoare dintre acneea din adolescenta si cancerul la femei

HeLa a ajutat lumea stiintifica sa investigheze indeaproape boli necrutatoare precum SIDA, leucemia, mai multe tipuri de cancer sau comportamentul corpului uman la contactarea unor substante toxice.

miracolul - 10092015-3

Aceasta poveste ne demonstreaza ca fiecare dintre noi poseda un secret important despre viata. Abia dupa moarte descoperim relevanta noastra pentru omenire si progres stiintific.

Ce crezi despre miracolul Henrietta Lecks?

Sursa foto: foxnews.com, nature.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top