Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

EXPERIMENT-De ce barbatii prefera femeile care poarta tocuri?

Nu sunt bune pentru picioare si spate, dar tocurile fac minuni pentru sex appeal-ul unei femei! Un studiu din Arhivele Comportamentului Sexual demonstreaza ca barbatii apreciaza mai mult femeile care poarta tocuri.

Autorul acestui studiu, Nicholas Guegen, de la Universitatea Bretagne, departamentul de Comportament Social, a initiat 3 experimente cu ajutorul unor voluntare. Acesta le-a imbracat pe toate identic, in costume negre, formate dintr-o fusta dreapta si camasa alba. Guegen a ales numai femei brunete (motivul: studii anterioare au demonstrat ca barbatii au tendinta sa initieze o discutie cu femeile blonde, decat cu cele brunete), singura diferenta dintre acestea fiind incaltamintea.

In aceasta serie de experimente, autorul le-a folosit pe voluntare drept momeala stiintifica pentru barbati, care nu aveau nici cel mai mic indiciu ca erau supusi unui test.

CITESTE SI: Cum supraviețuiești durerilor provocate de TOCURI

CITESTE SI: Ce poți păți dacă porți tocuri zilnic, timp de 3 ani

Experimentul a decurs in felul urmator:

Mai intai, femeile erau incaltate cu balerini negri simpli, pantofi negri cu un toc mic (5 cm) sau pantofi cu toc de 10 cm si trebuiau sa initieze o discutie cu oamenii de pe strada, cerandu-le ajutorul. Femeile schimbau pantofii la fiecare 10 persoane.

Cand una dintre voluntare (19 ani) a abordat barbati cu varstele cuprinse intre 25 si 50 de ani, cerandu-le sa completeze un chestionar despre egalitatea intre sexe, a dat cel mai mare randament cand a purtat tocuri – 83%, spre deosebire de momentul in care a fost incaltata cu balerini, cand rezultatul obtinut a scazut la 47%. Nu este surprinzator deloc.

Oare cum ar reactiona femeile in acest caz? Pentru a afla, voluntarele au intrebat atat barbati, cat si femei daca sunt dispusi sa completeze un chestionar despre alimentele pe care le consuma. Din nou, in cazul barbatilor, acestia au fost mai receptivi cu voluntarele care purtau tocuri (in proportie de 82%). De partea cealalta a experimentului, femeile nu s-au lasat atat de usor pacalite. Indiferent de incaltamintea purtata, doar 33% din femei au raspuns afirmativ.

De ce sunt barbatii mai receptivi la femeile care poarta tocuri?

Un alt experiment pus la cale de Guegen testeaza aceasta intrebare cunoscuta. Acesta si-a pus voluntarele sa mearga in fata unui barbat, apoi sa isi scape „accidental” o manusa. Un procent surprinzator de mare (93%) a atras atentia femeii care purta platforme, comparat cu 62%, cand aceasta purta balerini. Surprinzator, si femeile au reactionat la fel. Desi procentele sunt mai mici fata de cele ale barbatilor (52% dupa femeia cu tocuri, 43% dupa femeia cu balerini), majoritatea a inclinat catre femeia cu platforme.

Pentru marea finala, cercetatorii au vrut sa vada daca barbatii abordeaza mai repede femeile cu tocuri sau cele fara. Pentru acest experiment, au amplasat voluntare in baruri, asezate la mese din apropierea tejghelei, astfel incat tocurile sa fie vizibile de barbatii care stateau in picioare. Femeile care purtau platforme au fost abordate in aprox. 7.49 de minute, spre deosebire de cele care purtau balerini, care au fost abordate in 13.54 minute.

Toate aceste experimente confirma faptul ca barbatii considera mai atractive femeile care poarta tocuri. Bineinteles, acest lucru nu este o revelatie, dar oamenii de stiinta au cat de cat o explicatie: cand o femeie poarta tocuri, aceasta:
-pare mai supla;
-picioarele ii par mai lungi (lucru pe care barbatii il adora la o femeie);
-are mersul diferit, este mai sexy (bineinteles, daca femeia stie sa mearga pe tocuri);
-isi scoate soldurile in evidenta, acestea leganandu-se mai mult datorita inaltimii;
-ii scoate fundul in evidenta.

Ce parere ai despre acest experiment? Spune-ne in comentarii!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top