Connect with us

Revistateo.ro

Exercitii fizice in timpul sarcinii

Dieta si Sport

Exercitii fizice in timpul sarcinii

Se spune ca antrenamentul fizic face minuni in timpul sarcinii. Ajuta psihicul, imbunatateste  somnul si  reduce durerile din timpul sarcinii. Va poate pregati pentru momentul nasterii intarindu-va  muschii, crescandu-va rezistenta si totodata face ca recuperarea post-natala sa fie mai usoara astfel, ajungandu-se mult mai usor la forma initiala.

Inainte sa incepeti sa faceti exercitii fizice nu uitati ca este foarte important sa va consultati medicul specialist. Daca faceti deja exercitii, va veti putea continua rutina si o puteti adapta pe masura ce inaintati in sarcina. Pastrati-va ritmul cardiac sub 140 batai per minut si evitati sa va supra-incalziti, in special in primul trimestru.

  • Exercitiile Kegel: Femeile insarcinate care practica aceste exercitii descopera adesea ca au parte de o nastere mai usoara. Intarirea acestor muschi in timpul sarcinii va poate ajuta sa va controlati muschii in timpul travaliului cat si al nasterii. Exercitiile Kegel sunt recomandate si dupa nastere pentru a ajuta in vindecarea perineului si intarirea muschiilor pelvieni.
  • Inotul: Medicii si antrenorii de fitness sustin ca inotul este cel mai sigur antrenament pentru femeile insarcinate. Inotul va mentine corpul tonifiat fara sa adaugati greutati sau sa va lezati incheieturile. In timpul inotului va puteti ridica ritmul cardiac si va puteti bucura de un exercitiu cardiovascular sigur care in mod cert nu cauzeaza supra-incalzire
  • Mersul: Mersul pe jos este benefic pentru ca este sigur pentru corpul nostru. Nu suprasolicita genunchii si se poate integra foarte usor in programul tuturor.
  • Alergatul si Jogging-ul: Daca aveati obiceiul de a alerga o puteti face in continuare. Totusi, daca nu aveati acest obicei inainte de sarcina, ar trebui sa vorbiti cu medicul inainte de a incepe un program de alergat. Daca alergati asigurati-va ca sunteti hidratate, evitati supra-incalzirea si aveti grija sa purtati incaltaminte adecvata.
  • Yoga: Yoga poate ajuta in elibarea de stres si presiune asupra corpului. Majoritatea tipurilor de Yoga sunt sigure pentru organism cat si pentru fat atat timp cat nu sunt excesiv de riguroase. Evitati sa stati mult timp intinse pe spate si incercati sa nu exagerati cu stretch-ingul.

Atunci cand faceti exercitii evitati sa purtati haine mulate, dar purtati un sutien special creat pentru persoanele care practica sport pentru a avea parte de o sustinere mai buna. Purtati incaltaminte adecvata, respirati profund, beti multa apa si nu uitati sa va mentineti ritmul cardiac sub 140 batai per minut.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top