Connect with us

Revistateo.ro

Esti o persoana invidioasa Iata cum scapi de asta

Stiri

Eşti o persoană invidioasă? Iată cum scapi de asta

Dacă ţi s-au bătut apropouri sau ţi-ai cam dat seama singur că eşti o persoană invidioasă şi îţi doreşti cumva ca acest obicei să dispară din comportamentul tău, atunci trebuie să urmezi câţiva paşi simpli. O persoană invidioasă va avea numai de suferit şi îi va face şi pe cei din jurul ei să sufere de pe urma acestui obicei nesănătos.

Invidia se naşte atunci când îţi doreşti ceva ce o persoană apropiată sau un străin deţine. La baza invidiei stă sentimentul de nesiguranţă. Specialiştii susţin că este bine să fii puţin invidios, pentru că acest sentiment aparent negativ poate duce la o autocunoaştere şi o autodisciplină mult mai bună. Nu este bine însă ca acest obicei să escaladeze şi să devi un om rău.

CITEŞTE ŞI: UITE CE ALIMENTE TE AJUTĂ SĂ TE LAŞI DE FUMAT

Scrie pe o hârtie toate calităţile tale. Atunci când te compari cu cineva trebuie să fii foarte sincer cu tine. Ce are acea persoană şi tu nu ai? Mai bine ai face o listă cu toate calităţile tale, iar prin acest mic exerciţiu te vei simţi mult mai puternic.

Nu-ţi ascunde sentimentele. Chiar dacă nu îi poţi spune direct în faţă prietenului tău că eşti invidioas pe el, dă-i de înţeles acest lucru. Nu strică niciodată să ai o discuţie sinceră cu aceasta persoană şi să îi mărturiseşti că ai vrea să ai şi tu ce are ea. Dacă îţi este cu adevarat un bun prieten te va ajuta măcar cu câteva sfaturi.

Învaţă să te bucuri pentru cei din jurul tău. Şi ce dacă prietenul tău cel mai bun a câştigat o excursie pe care ţi-o doreai de mult? Fii fericit pentru el şi bucură-te de succesul lui în orice domeniu. Gândurile negative nu vor face decât să te închidă în tine, să aprofundeze invidia şi să te facă rautacios.

Aşadar, fă-ţi planuri şi urmează-le. Dacă îţi pui în minte ceva şi ai si un plan bun, cu siguranţă că vei reuşi orice îţi propui.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top