Connect with us

Revistateo.ro

ulei pentru prajit

Stiri

Este cel mai SANATOS ulei pentru prajit! Il folosesti si tu?

Stii ca alimentele prajite nu sunt tocmai santoase, dar daca folosesti uleiul nepotrivit ele pot fi chiar periculoase. Iata care este cel mai sanatos ulei pentru prajit!

Daca iti place mancarea cu prajeli, este bine sa stii ca acestea iti pot dauna. Ca sa nu risti sa faci boli din cauza a ceea ce pui in farfurie, alege un ulei pentru prajit care este ceva mai bland cu sanatatea.

ULEIUL DE PALMIER nu contine colesterol, este usor de digerat si nu se arde la temperaturi inalte, deci este potrivit pentru prajit. Uleiul de palmier nu rancezeste si se poate refolosi la mai multe prajeli – alte uleiuri trebuie aruncate dupa utilizare caci se ard si devin cancerigene.

CITESTE SI: Obezitatea poate fi combătută cu acest ulei nebănuit

CITESTE SI: De ce sa iti tii mainile in ulei cald. Iata ce se va intampla!

Uleiul de palmier contine betacaroten, un antioxidant puternic ce il ajuta sa reziste la mai multe prajeli – doar strecoara-l de fiecare data dupa ce il folosesti. La temperaturi de peste 18 grade, uleiul de palmier de solidifica, revenind la starea lui initiala, insa nu iti va afecta sanatatea.

Un alt avantaj al acestui ulei pentru prajit e ca nu imprumuta gustul alimentelor, deci poti sa prajesti chiar si peste fara a te ingrijora ca nu mai poti praji altceva in acelasi ulei.

Uleiul de palmier contine acizi grasi si glicerina, acid palmitic, betacaroten, vitamina E, omega 3 si omega 6, vitamina A – de 5 ori mai mult decat morcovii.

Se pare ca uleiul de palmier este folosit de mai bine de 5000 de ani: arheologii au descoperit o substanta din acest ulei intr-un mormant din Abydos, o localitate din Egipt, datat 3.000 de ani inainte de Hristos.

Uleiul de palmier are nevoie de o operatiune de hidrogenare pentru a fi folosit in industria alimentara. Acesta e un proces prin care se adauga hidrogen la acizii nesaturati pentru a-i face mai stabili. Aceasta hidrogenare a starnit dispute in randul medicilor si nutritionistilor, caci sunt voci care spun ca procedura e nociva pentru sanatate.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top