Connect with us

Revistateo.ro

English Vinglish – Off… Engleza asta

Stiri

English Vinglish – Off… Engleza asta

“O sotie tacuta, linistita se confrunta in fiecare zi cu dispretul sotului ei bine educat dar si al ficei din cauza inabilitatii ei de a vorbi si a intelege engleza.” IMDB

Bani, celebritate si cunoasterea limbii engleze. Acesti trei factori au un rol foarte important pentru imaginea fiecarui om in societate. English Vinglish este povestea unei femei care nu stie limba engleza si pe care familia si societatea o fac sa se simta nesigura. Filmul prezinta transformarea emotionanta si circumstantele care o fac pe aceasta sa depaseasca nesiguranta, sa invete limba si sa dea lumii o lectie despre cum poti deveni un om sigur pe tine si o femeie increzatoare.

Pelicula a fost filmata in mare parte in New York si surprinde lupta pe care o dau majoritatea oamenilor care sunt nevoiti sa invete limba engleza. Amuzant, emotionant, sensibil, filmul acesta marcheaza revenirea celei mai mari vedete feminine din India: Sridevi.

Regizor:Gauri Shinde
Actori: Sridevi, Adil Hussain, Mehdi Nebbou, Maria Romano, Ross Nathan, Rajeev Ravindranathan
Gen: Drama, Comedie, Familie
Premii: 8 premii, 14 nominalizari
Tara: India
Durata: 134 minute

English Vinglish (Off… Engleza asta) este distribuit in Romania de BML MOVIE ENTERTAINMENT si este lansat in cinematografele din tara din 24 octombrie si marcheaza si o incepere a colaborarii cu agentia de publicitate publiciton.ro.

Lasand factorii sociali pe planul secund, “English Vinglish” se ocupa mai mult de interesul pentru familie si pentru prioritatile care vin la pachet cu acest angajamet. Sridvi interpreteaza o casnica, o mama care nu are alte perspective decat sa mentina ritmul sanatos al sotului si al copiilor. Aceasta este ironizata adeseori de lipsa cunoasterii limbii engleze. Curand nepoata sa se va casatori, asa ca ajunge singura la New York, intr-o lume straina, sa o ajute pe sora sa cu pregatirile. Orice decizie are nevoie de un impuls si aici vorbim despre incidentul de la cafenea (progresiv si real; in secolul vitezei, rabdarea nu mai este o virtute) cand izbucneste in plans. Mama, sotia, sora, matusa ascultatoare se hotaraste sa faca o schimbare si se inscrie la cursuri care promit invatarea limbii engleze intr-o luna.

Desi este o comedie si chiar una buna (cotata cu 7.9 de iMDb), English Vinglish este si o veritabila drama. Drama emigrantilor dar si turistilor. Drama peroanelor care vad cum lucrurile evolueaza in jurul lor iar ele raman in urma datorita spiritului conservator si al traditiilor, punand datinile inaintea propriilor persoane.

Se observa din nou ca cinematografia indiana s-a maturizat si nu mai face filmele traditionale pentru care erau cunoscuti, siropoase, pline de muzica si lungi cat o zi de munca. English Vinglish dureaza doua ore iar scenariul este atat de bine scris incat acopera fiecare minut intr-un mod util, fara a plictisi privitorul sau a introduce scene de umplutura. Totodata, nu cade nici in extrema cealalta, eliminand amanunte relevante pentru intelegerea povestii si subintelesului acesteia.

Din strainatate, Hollywood Reporter titreaza: Sridevi, legenda cinematografiei indiene, triumfa intr-o poveste blanda, dar afectuoasa, despre o femeie in asteptarea respectului de sine. Cunoscuta publicatie scoate si ea in evidenta revenirea cunoscutei Sridevi, care are la activ peste 200 de productii indiene, dar care se axase in ultima vreme pe cresterea celor 2 copii. Hindustantimes face o remarca interesanta: English Vinglish – Of … engleza asta este unul din rarele filme care creeaza o eroina dintr-o casnica. Legat de revenirea legendarei Sridevi, aceeasi publicatie noteaza: este greu de inteles ca aceasta este un actor care n-a mai lucrat de 15 ani.

English Vinglish ne invata ca daca ne dorim ceva cu adevarat il putem obtine si ca, de fapt, in viata, familia este cea care ar trebui sa primeze. Ba chiar, discursul lui Shashi de la finalul peliculei este unul foarte profund si scoate spectatorul din starea de comedie readucandu-l in realitatea cotidiana.

English Vinglish – Off… Engleza asta TRAILER

Mai multe detalii despre film gasiti si pe pagina de Facebook sau de pe site-ul oficial.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top