Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Elena Udrea și Alina Bica ar putea primi azil în Costa Rica. În ce condiții

Vestea anului pentru fostul Ministru al Turismului. Elena Udrea a primit cea mai frumoasă veste pentru finalul de an.

Elena Udrea şi Alina Bica au primit, miercuri, o veste cum nu se poate mai bună. Cele două ar putea obţine, totuşi, azil politic în Costa Rica, după ce s-ar fi descoperit „vicii serioase” în respingerea primei cereri pe care au înaintat-o după ce au fost arestate la începutul lunii octombrie.

Anunțul vine la doar o zi după ce fostul ministru a aflat că ANAF nu îi va pune sechestru pe avere. Anunţul a venit chiar de la Vanessa Leandro Reyes, avocata costaricană care le reprezintă pe cele două în procesul de cerere de azil.

Aceasta a declarat, pentru publicația semanariouniversidad.com., că Tribunalul Administrativ de Imigrări a anulat decizia de refuz a azilului, una dată în urmă cu trei săptămâni. Atunci, „NU-ul” răspicat a venit de la o Comisie formată din trei miniştri costaricani, respectiv cel al Muncii, al Securităţii Naţionale şi de Externe.

Avocata vorbește despre vicii serioase de procedură, iar femeia anunță că există dovezi pe care Comisia de acordare a azilului politic nu le-a luat în calcul, dar şi că aceasta nu le-a audiat pe cele două românce.

Astfel, se va relua cererea de azil, iar cei trei miniștri din Costa Rica vor da din nou o decizie.

Elena Udrea, condiții grele de detenție

Laura Vicol a declarat pentru Știrile PRO TV în ce condiții stă Elena Udrea și care sunt pericolele care o pândesc zi de zi.

Se pare că în penitenciarele din America Latină condițiile sunt mult mai dure decât cele din România, de vreme ce stau mai mulți în aceeași cameră, există multă violență, scandaluri non-stop și prea puțini gardieni care să mențină ordinea.

„Condiţiile de detenţie sunt mult mai grele decât cele din România. În România, Elena Udrea ar fi putut să îşi crească acasă copilul până la un an. Acolo, într-adevăr, are un loc unde să îşi alăpteze copilul.

A preferat să o aducă pe fetiţă foarte rar la penitenciar fiindcă s-a născut foarte mică şi îi este teamă să nu contacteze alte boli din închisoare”, a declarat pentru Știrile ProTV Laura Vicol, avocata Alinei Bica.

“Este cumplit, este groaznic, am înţeles că dorm câte 3, 4 în pat. Este foarte multă mizerie, este foarte multă violenţă, sunt puţini gardieni, care nu reuşesc să menţină ordinea acolo”, a completat Vicol.

Citește și: Elena Udrea rămâne cu averea încă o perioadă

foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top