Connect with us

Revistateo.ro

Dupa ce vei citi asta, nu vei mai folosi niciodata elasticele de par asa!

Sanatate

Dupa ce vei citi asta, nu vei mai folosi niciodata elasticele de par asa!

Femei cu parul lung, acest articol vi se adreseaza in exclusivitate! Daca aveti si voi acest obicei cu elasticele de par, ar fi cazul sa va ganditi de doua ori inainte sa mai faceti asta!

Elasticele de par pot fi purtate intr-o mie de feluri. Nu intotdeauna femeile vor sa umble cu parul legat, motiv pentru care isi tin gumele de prins par pe mana. Stiai ca acest obiect iti poate dauna?

O tanara americana si-a lasat elasticul de prins par pe incheietura de la mana mai multe zile, dupa care a observat ca zona incepe sa i se umfle considerabil.

Tanara credea ca umflatura neobisnuita (chiar si pentru simpla purtare a unui elastic pe mana) a fost piscata de o insecta, insa cand a mers la medic, acesta a socat-o: a fost nevoita sa ia antibiotice pentru a-si controla infectia.

Umflatura nu ceda, iar inflamatia se agrava de la un moment la altul, motiv pentru care medicii erau nevoiti sa intervina chirurgical ca sa extraga puroiul.

Un OU DE MELC a ajuns in rana de la genunchi a unui baietel. 3 saptamani mai tarziu…

 

Ce a produs de fapt puroiul de la incheietura mainii? Potrivit medicilor care au tratat-o pe fata, bacteriile care s-au depus pe elasticul de par sunt responsabile pentru infectie. Audree, pe numele ei, a avut norocul sa mearga din timp la medic pentru ca risca sa faca septicemie (infectie a sangelui), riscandu-si viata.

Dupa ce a trait aceasta teribila experienta, tanara a scris prietenelor pe Facebook avertizandu-le sa nu faca la fel ca ea cu elasticul de prins par:

Dupa vei citi asta, nu vei mai folosi niciodata elasticele de par asa!

„Va rog impartasiti acest mesaj pentru ca sunt sigura ca 90% dintre noi, femeile, nu ne gandim macar de doua ori inainte sa ne punem elasticul de par pe mana”.

Ce spune un microbiolog

Chiar sunt atat de periculoase elasticele de prins par? Conform microbiologului Carles Alonso, este posibil ca microbii de pe produsele de ingrijire corporale ori diferite obiecte ce le ajuta pe femei, precum elasticele de par, sa patrunda in pielea sanatoasa si sa cauzeze infectii grave: „Multi microbi se afla sub forma naturala in organismul nostru, mai ales in fosele nazale si cavitatea bucala.

Avand in vedere ca in fiecare zi ne atingem nasul sau gura de cel putin 70 de ori, mainile noastre devin vectorii perfecti pentru transmiterea microorganismelor in tot corpul”, a declarat medicul pentru ziarul spaniol La Vanguardia.

Sursa foto: Shutterstock, Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top