Connect with us

Revistateo.ro

Dragostea intre persoanele de acelasi sex

Inedit

Dragostea intre persoanele de acelasi sex

Inca e tabu. In Romania, persoanele de acelasi sex formeaza cupluri ce traiesc mai mult sau mai putin cu stigmatul diferentei. Iata povestea reala a doi barbati gay din Bucuresti, asa cum i-a fost ea relatata jurnalistului Dorian Ilie. Drama, singuratate, o poveste de dragoste ca oricare alta, cu emotii cat se poate de intense.

Pana acum 14 ani, Mihai era in ilegalitate. Era ilegal modul cum iubea, cum privea, cum zam­bea, dar mai ales pe cine iubea. Acum aproape 14 ani, Mihai a inceput sa-l iubeasca pe Emil, in ciuda faimosului Articol 200 din Codul Penal, care incrimina relatiile intre persoane de acelasi sex.

Iar cum o lege nu poate reglementa dragostea, asa nici Mihai n-a permis sa i se spuna cu cine trebuie sa se iubeasca. S-a indragostit de prietenul lui cel mai bun din facultate, s-au iubit cu bune si cu rele noua ani, au facut cumparaturi, au dat cu aspiratorul, s-au certat si s-au impacat. Intr-un final, s-au despartit.

Chiar daca dragostea lor a devenit legala in 2001, prin abrogarea Articolului 200, intoleranta, stigma, frica si lipsa unui viitor in Romania au pus lacat unei relatii care poate ar fi mers mai departe intr-o tara in care a iubi o persoana de acelasi sex nu este un act de curaj, ci un lucru firesc. Acum isi cauta jumatatea printre zeci de mii de profile online. Dar asa cum spune chiar el, iubirea nu vine pe internet.

Mihai are 37 de ani, este psiholog si este gay. Asa a fost dintotdeauna. La 17 ani, s-a indragostit de Adrian, un coleg de clasa. Avea emotii, se supara cand nu erau impreuna si asculta Sheryl Crowe, My Favorite Mistake. Pentru ca asa il considera Mihai pe Adrian, „greseala lui preferata“.

Stia ca nu se va intampla nimic si stia ca relatia lor nu se va consuma niciodata. Si-a inghitit toti fluturii si a mers mai departe. La o fata, de aceasta data. Pe la sfarsitul liceului, Mihai a cunoscut-o pe Andreea. A fost mai mult cu forta, isi aduce aminte Mihai momentul, usor amuzat si stingherit.

„Era o fata draguta, care stia ce vrea, iar eu n-am spus nu. Imi facea placere compania ei si faceam chestii foarte familiale cu ea, ne vizitam parintii mult, dar nu eram indragostit de ea. Ea avea ganduri de maritis. Dupa doi ani ne-am despartit.“

Dupa relatia esuata cu Andreea, Mihai l-a cunoscut in facultate pe Emil, erau colegi, iar in scurt timp au devenit cei mai buni prieteni. Mihai avea 21 de ani si cel putin tot atatea intrebari legate de cine este si ce simte. Pe vremea aceea, nu exista internet, nu erau informatii, nici nu stia prea bine ce este un homosexual.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top