Connect with us

Revistateo.ro

dieta de ingrasare

Dieta si Sport

DIETA DE INGRASARE: Capata forme in mod sanatos!

Vrei sa mai pui cateva kilograme pe tine, dar poti sa mananci oricat de mult, ca nu se vede? Cateva principii sanatoase vor fi de mare ajutor pentru tine!

Daca ai trecut prin incercarea de a te ingrasa stii ca este chiar mai greu decat atunci cand vrei sa slabesti. Oricat ai manca, parca grasimea si masa musculara nu vor sa se aseze pe tine! Ei bine, ca in cazul oricarei cure, si dieta de ingrasare are cateva principii pe care trebuie sa le urmezi, pentru a functiona.

In primul rand, ai nevoie sa depasesti cu cel putin 500 de calorii necesarul tau zilnic. In principiu, pentru o femeie care doreste sa se ingrase, este recomandat consumul a 2500-3000 de calorii, iar pentru un barbat, intre 3000 si 3500, chiar 4000. Totusi, caloriile acestea nu pot fi „goale”, ci trebuie sa aduca si un aport nutritiv organismului.

Este indicat sa mananci paine si paste din cereale integrale, orez, carne, unt si branzaturi, nuci, prajituri cu fructe, fructe uscate, ulei de masline.

Este foarte important sa cresti continutul de fibre, de grasimi sanatoase si sa consumi cele trei mese principale ale zilei, plus 3-4 gustari. Uite ce ar trebui sa consumi intr-o zi:

MIC DEJUN

Fulgi de ovaz cu lapte gras sau iaurt cu multa grasime + o jumatate de cana de stafide. Indulceste cafeaua cu zahar brun sau miere. Dieta de ingrasar nu inseamna o dieta nesanatoasa!

CITESTE SI: 7 ingrediente SANATOASE pe care sa le pui in orice mancare

CITESTE SI: Cura / Dieta de Ingrasare: Sfaturi primite de la Mihaela Bilic

GUSTARE

1 mar taiat feliute si uns cu unt de arahide + doua felii de mozzarella + 1 cana cu lapte gras.

PRANZ

Ciorba de pui cu legume si paine + friptura de pui, porc sau vita, orez cu legume si salata asortata. La desert, alege ce iti place dintre o briosa sau o banana – mare atentie ca briosa sa fie facuta in casa! Tine minte ca daca gatesti cu ulei si prajeli nu inseamna automat ca te ingrasi, ci risti sa te imbolnavesti.

GUSTARE

1 iaurt gras, 1 cana de afine/zmeura sau jumatate de cana de prune uscate/caise uscate, o lingurita de miere si germeni de grau. Combina ingredientele si savureaza o gustare care nu doar ca iti aduce un plus de calorii, ci si un aport energetic mare si multe vitamine.

CINA

O portie mare de peste gras, de exemplu somon, cu o garnitura de cartofi copti + pastai verzi/broccoli. Daca poti manca mai mult, alege la felul I o supa crema de legume cu parmezan si crutoane.

Pe baza acestui model, iti poti construi propria dieta de ingrasare, care sa te ajute sa acumulezi kilograme in mod sanatos. Ce nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta zilnica:

– lactate grase: lapte, iaurt, smantana, telemea, mozzarella
– carne de porc, pui sau vita, oua, peste gras
– paine, paste si cereale
– fructe si legume: alege banane, avocado, struguri
– grasimi si indulcitori: ulei de masline si zahar nerafinat

Tine cont de faptul ca atunci cand te ingrasi, pielea se intinde si risti sa faci vergeturi. Ca sa eviti acest lucru, consuma alimente care stimuleaza productia de colagen, precum kiwi, varza sau migdale. In plus, foloseste o crema care sa creasca elasticitatea pielii.

ATENTIE: acest articol este scris cu titlu informativ si nu inlocuieste vizita la medic!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top