Connect with us

Revistateo.ro

Blog

De la Craciun la Paste

Asa ne place sa avem senzatia despre noi ca suntem sinceri si generosi, intr-o lume rea, ceva de speriat. De speriat si pentru noi, daca intr-adevar ne bizuim pe o banuiala de-asta.

De la Craciun la Paste. Nimeni nu e desavarsit. Doar ca prea putini stau in loc sa admita asta, sa se bata cu sinele, preferand sa scuipe penibil si neputincios orice le sta in calea coonfortului astfel obtinut.

Uite, intreb eu asa: cine mai are rabdare sa asculte necazul altuia, punandu-se in mod repetat pe cel de-al doilea loc, in cazuri optimiste?

Cine are curajul sa ajute, fara sa aiba senzatia ca e luat de tamp? Mai spunem adevaruri care ar putea face diferenta, cand ele ne-ar periclita in orice chip?

Serios, ma sperie usurinta asta care ne face sa ne simtim in afara banuielilor proprii. Toti sunt rai, doar noi nu. Departe de-a face bine, genul asta de abordare ne indeparteaza de adevar si mai ales de progres, de autoprogres.

Nu vorbim despre blamari, ci despre acceptarea, cat putem noi de onest, a prostioarelor pe care le facem. Ca sa nu le mai facem. Ca sa nu mai acuzam Divinitatea sau societatea sau conjuncturile.

Suntem imperfecti. Stiu ca ceea ce spun aici n-o sa faca placere multora, dar trebuia s-o spun, pentru ca face parte dintre bataliile mele zilnice, orare chiar.

Nu e intotdeauna moale sa te cantaresti sa nu-ti iasa in balanta morala pe care insuti ai calibrat-o. Nu e necaz ca esti uneori rau sau ignorant, necaz e nici la Pastele viitor n-o sa intelegi mai multe decat la Craciunul asta…

10 Comments

10 Comments

  1. narcisa constantinescu

    2013-11-28T22:00:00+02:00 at 2013-11-28T22:00:00+02:00

    In emisiunea de astazi ai fost exceptionala.Mie nu-mi place Niculina Stoican,de loc.Faza cu inelul a fost de vis,cred ca ai pocnit-o mai rau decat fi-su pozat in fundul gol.

  2. mimi

    2013-11-29T00:12:36+02:00 at 2013-11-29T00:12:36+02:00

    Toti am gresit. Mai mult sau mai putin. Important e sa nu insisti. Important e sa ajuti cand poti, sa n-o faci ca trebuie si ti se intoarce cu bine, ptr. ca de cele mai multe ori ti se intoarce cu rau, ci sa faci bine ca asa simti. Ma simt bine cand fac bine. E simplu. E un sentiment ce te incalzeste pe dinauntru. Nici toti banii, nici tot aurul din lume si toalele scumpe nu-ti dau sentimentul acesta. Dar trebuie sa fii capabil sa nu te schimbi, iar atuci cand pui seara capul pe perna sa poti dormi linistit. Cel mai fain sentiment e acela ca atunci cand te uiti in oglinda sa-ti placa ce vezi. Daca poti trai cu tine, numai pentru tine, cred ca e ok, dar sunt unii oameni care nu pot. Nu pot din dragoste pentru cel care are nevoie…Eu nu pot dormi noaptea ptr. ca nu pot face atat bine cat as vrea…

  3. mariantitan

    2013-11-29T08:12:29+02:00 at 2013-11-29T08:12:29+02:00

    Sfintele Paşti ortodoxe, de obicei, sunt mai târziu cu una sau cu cinci săptămâni faţă de sărbătoarea similară a creştinilor care ţin de calendarul gregorian. Totuşi, ocazional, Sfintele Paşti pot fi la o distanţă de două, patru sau şase săptămâni (dar niciodată trei) din cauza faptului că vechiul calendar iulian foloseşte o formulă diferită de pascalie la calcularea datei Sfintelor Paşti. Această formulă a fost stabilită şi acceptată la Sinodul I Ecumenic.
    Sfintele Paşti (gr. Πάσχα), sunt sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos

  4. Nu Conteaza

    2013-11-29T17:49:17+02:00 at 2013-11-29T17:49:17+02:00

    Buna ziua Domnisoara Teo,
    Momentan sunt in afara tarii,dar va urmaresc cu drag zilnic.
    Am vazut emisiunea in care ati prezentat cazul unei vedete al carui baietel trebuie operat pe inima.
    Eu am trecut prin asa ceva am avut si eu probleme cu baiatul meu si l-am operat cand avea 9 luni.L-am operat la Tg. Mures la un doctor foarte bun Domnul Doctor Suciu.
    Mi-as permite sa va fac o sugestie sa il invitati daca aveti posibilitatea intr-o emisiune.Sa vedeti ce om este si cate face pentru Romania si cu ce sistem de tot…. se lupta.Pentru ca unii si altii il judeca cum a operat atatia copii intr-o anume perioada cand lui i-au fost alocati mai putin bani decat ar fi costat toate operatiile care le-a efectuat….si multe alte.
    Eu zic ca ar fi interesant sa il invitati ….
    Multumesc.
    D

  5. liliana_daniela

    2013-11-29T18:04:02+02:00 at 2013-11-29T18:04:02+02:00

    Slavă Domnuluui că suntem IMPERFECTI! Ce Doamne iartă-mă s-ar fi întâmplat de eram toţi perfecţi? Probabil am fi fost identici….Cine ştie?!…şi bine că nici nu înţelem anumite lucruri, că de-aia trebuie să fie şi proşti neluminaţi pe lumea asta. Altfel care-ar mai fi mândria celor ce ne luminează şi ne tot explică cât de perfecţi şi de deştepţi sunt ei. Cred că e bine să ne trăim viaţa ,cu cei buni şi cu cei mai puţin buni. Atunci când eşti prost, oricum nu-ţi dai seama de asta şi tot „preadeştept” te crezi. Să ne limităm a ne lăuda cu cine suntem, sau cu ce facem. Să-i lăsăm pe cei din jur să ne aprecieze sau să ne critice.
    Îţi doresc să fi în continuare apreciată, pentru că eşti atât de specială pentru noi.

  6. Viorica Macavei

    2013-11-29T19:48:33+02:00 at 2013-11-29T19:48:33+02:00

    Draga Teo, Parintele Arsenie Boca spunea ca nu exista oameni rai ci doar obiceiuri proaste .Un om adevarat stie ca tot ceea ce i se intimpla ,bun sau mai putin bun,i se datoreaza lui insusi si „scormoneste”in aducerile aminte ,pentru a-si vedea actiunile si atitudinea,descoperindu-si defectele si calitatile.Iar atunci cind nu reusim acestea,e bine sa ne intrebam unde gresim si mai ales sa ne facem o introspectie la finele fiecarei zile,imaginindu-ne pe noi insine in actiune,de la momentul in care ne-am pus in pat seara ,rind pe rind vizualizind in sens invers tot ceea ce am facutin acea zi ,de seara pina dimineata la trezire.Acesta e primul pas in cunoasterea de sine,si vom sti exact ce avem de indreptat la noi,vom invata sa ne controlam gindurile in permanenta retinind doar pe cele benefice,constructive.Trebuie sa constintizam ca menirea noastra este aceea de a ne infrumuseta permanent gindirea,caracterul,temperamentul.Iar pt aceasta ne vom aminti seara la culcare tot ce am s si facut pina dimineata la trezire.Trebuia sa repet,ca repetitia e mama intelepciunii.In alta ordine de idei,iti multumesc draga Teo,ca l-am revazut pe Alexandru Pirgaru ,acest Inger Batrin in evolutie,care s-a intrupat benevol pe acest Pamint ,pt a ne fi de ajutor.Oamenii ar trebui sa se obisnuiasca si sa creada in astfel de oameni ,sa le multumeasca macar in gind pt ca au venit sa ne ajute .Stiu ca momentan oamenii privesc astfel de fiinte cu suspiciune sau indiferenta ,asta din cauza ignorantei si orgoliului ce marcheaza epoca noastra materialista.Dar incet ,incet,oamenii vor incepe sa simta si sa creada ca exista fiinte spirituale superioare care vin de pe alte planete si se intrupeaza benevol aici pt a ajuta Pamintul si oamenii de pe el ,pentru progres ,pt evolutie.

  7. ana

    2013-11-29T22:30:14+02:00 at 2013-11-29T22:30:14+02:00

    pai lumea nu o facem tot noi oamenii?…eu sunt putin mai mult stuperfiata de tot ce se intampla in ro..de curand adica de aproape un an sunt in ro si cu parere de rau spun ca tot ceea ce am vazut e numai oameni si oameni care au uitat ce inseamna valorile adevarate au uitat multe dar de ce? pai simplu de foame, datorita problemelor, datorita stresului.Nu e vb ca se da vina pe cineva sau ceva, dar societatea de astazi e construita in asa fel incat omul de rand sa fie sarac cu duhul si cu buzunarul…mult de vb pe tema a ceea ce a ti scris….eu de ex am ajutat si nu am cerut nimic in schimb,am lucrat si am facut mullta munca voluntara si nu am cerut nimic in schimb,am fost batjocorita intr-un anumit fel si nu m am razbunat…si am ajuns la concluzia dupa vreo 32 de anisori de viata ca in lumea asta mica totul trebuie facut frumos si bine nu urat si rau..pt ca pamantul e roata e rotunda si cica se mai si intoarce.Cu stima si respect un simplu om va saluta si va ureaza sa aveti parte de tot ce i mai frumos bun in viata asta…

  8. Maia

    2013-11-30T12:51:39+02:00 at 2013-11-30T12:51:39+02:00

    Esti bucuria mea din fiecare zi, te urmaresc cu mult drag si placere. Ne aduci in case invitati mai mult sau mai putin valorosi, dar am senzatia ca toti pleaca de la tine cu sentimentul ca trebuie sa faca mai mult, sa fie mai buni. Seninatatea si frumusetea ta sufleteasca ni se transmite si noua, celor care avem poate pareri bune despre noi, in sensul ca ne-am straduit sa nu facem rau aproapelui. Poate am facut si bine, dar niciodata suficient de mult bine. Toti avem parti bune si parti rele, uneori pacatuim doar cu gandul atunci cand ne este greu, cand rautatea unora se rasfrange asupra noastra sau a familiei noastre. Sunt ganduri trecatoare care ne racoresc ranile sufletului. Dupa ce ne uitam in urma si analizam situatia revenim la sentimente mai bune. Dorinta de inavutire rapida si daca se poate fara efort a unora ii face sa fie rai, egoisti, sa se indeparteze de prieteni, de rude, de cunostinte. Cand eram toti in aceias oala, nu exista o distanta asa de mare intre oameni. Acum fiecare se fereste de fiecare, isi ascunde averea facuta fraudulos tocmai pentruca se tem sa nu fie descoperiti, sa nu li se taie macaroana. Privesc la saracia din jurul lor cu scarba si detasare. daca fiecare si-ar usura constiinta daruind din avutul lor cat de putin, s-ar aduna mult pentru sarmanii acestei tari atat de greu incercata.Tu incerci din rasputeri sa ne deschizi ochii, sa ne arati calea, sa ne faci mai buni. Daca bisericile ar darui din prea plinul avutiilor lor, n-ar mai fi saraci pe strada. Din pacate tot mai mult isi rotunjesc burtile si averile preoti care au uitat care le este menirea.

  9. Adrian

    2013-11-30T17:51:11+02:00 at 2013-11-30T17:51:11+02:00

    A se citi izbeliste, in loc de isbeliste. Multumesc!

  10. Brandusa

    2013-12-07T18:02:24+02:00 at 2013-12-07T18:02:24+02:00

    Buna seara! Sunt Brandusa Draghici, actrita. In urma unei vizite la Orfelinatul “Ciresarii” sector 5, si cu aprobarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, am initiat campania UN COPIL…O DORINTA …O BUCURIE care urmareste sa uneasca cat mai multa lume de pe internet pentru a indeplini dorintele acestor copii. Va invit sa cititi si dumnevoastra scrisorile lor catre Mos Craciun si sa le aflati dorintele. Doresc si rog sa ne usurati munca, mentionand in emisiune sau pe pagina dumnoavoastra de Facebook ce presupune aceasta campanie. Doamna Antonica Simion, sefa de centru, a facut o lista cu lucrurile esentiale de care are nevoie pentru ei si cautam un mic sponsor: musama pentru sala de mese, dictionare sinonime, antonime, ciorapei, manusi, caciulite, pijamale, truse de geometrie, geluri de dus, sampoane, deodorante si un tv pentru camera fetitelor.Pe pagina mea de facebook Brandusa Draghici Official sunt postate si scrisorile micutilor. Tot aici am explicat in detaliu ce presupune aceasta campanie. Multumesc Doamna Teo!!Va imbratiseaza o braileanca! Sarbatori fericite!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Blog

To Top