Connect with us

Revistateo.ro

De ce trebuie să îți exfoliezi fața?

Cosmetica

De ce trebuie să îți exfoliezi fața?

Ca și curățarea, tonifierea și hidratarea, exfolierea are un loc foarte important în ritualul de înfrumusețare a feței. Totodată ea poate preveni multe probleme ale pielii și nici nu este o sarcină foarte dificilă. Poți alege ingredientele care îți plac cel mai mult și le poți adapta tipului tău de piele. Iată câteva motive bune pentru care să îți exfoliezi fața cel puțin o dată pe săptamână!

1. Pentru o curațare eficientă. Loțiunile demachiante și produsele de curățare a feței nu lucrează în profunzimea stratului de piele și nu îndepărtează complet uleiurile și murdăria. Praful care se acumulează în porii pielii poate fi îndepărtat cel mai bine prin exfoliere.

CITEȘTE ȘI: AFLĂ CUM SĂ ÎȚI CUREȚI FAȚA ÎN MOD NATURAL

2. Îndepărtează pielea uscată. Celulele moarte se acumulează în timp, iar pielea poate deveni aspră și uscată. O exfoliere corespunzătoare îndepărtează aceste celule și lasă în urmă o piele mai fină și plină de viață.

3. Oferă strălucire. Adaugă o mână de orez la o ceașcă de lapte și las-o să se înmoaie 2 ore. Pisează apoi totul pentru a forma o pastă și exfoliază-ți fața cu ea. Vei avea o piele fină, strălucitoare și luminoasă.

4. Îndepărtează cicatricile care rămân în urma acneei. O exfoliere corectă curăță porii în profunzime și poate îndepărta cicatricile care rămân în urma coșurilor. Se prepară un exfoliant din bicarbonat de sodiu și o lingură de apă care se aplică o dată pe săptămână.

5. Previne părul crescut sub piele. Firele de păr crescute sub piele sunt o problemă pe care exfolierea o poate rezolva. Se face un exfoliant din sucul de la două lămâi și o cească de zahăr. Se adaugă și câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai pentru proprietățile sale antiseptice.

6. Îmbunătățește textura pielii. Pielea fermă și netedă este cheia frumuseții. Folosiți un exfoliant dintr-o ceașcă de migdale mărunțite, o lingură de miere și  câteva linguri de lapte. Această rețetă îmbunătățește considerabil textura pielii, o hrănește din interior și o face mai catifelată și mai netedă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top