Connect with us

Revistateo.ro

De ce sangereaza femeile insarcinate

Sanatate

De ce sangereaza femeile insarcinate

De ce sangereaza femeile insarcinate? Sunt normale hemoragiile la femei? Afla toate raspunsurile, mai jos!

Femeile insarcinate care au sangerari vaginale in primul trimestru al sarcinii nu trebuie sa isi faca griji. Daca acest lucru se intampla in al doilea ori al treilea trimestru, hemoragia poate insemna o complicatie a sarcinii.

Sangerarile in al doilea sau al treilea trimestru de sarcina pot indica serioase probleme de sanatate. Daca gravidele nu consulta de urgenta un medic, acestea pot pierde sarcina. Sangerarea in timpul sarcinii, daca aceasta este destul de avansata, poate duce la un avort nedorit, insa aproximativ jumatate din gravide nu pierd sarcina desi prezinta acest simptom.

Ce reprezinta sangerarile in timpul sarcinii:

– o infectie la nivelul trompelor uterine;

– un chist ovarian;

– o sarcina extrauterina anterioara;

– reminscintele unei interventii chirurgicale la nivel pelvian in trecut;

– nivel scazut de hormon hCG (gonadotropina corionica umana), cunoscut si ca hormonul sarcinii.

De ce le cresc femeilor insarcinate fire de par pe burta?

Un alt lucru interesant cu care se ‘confrunta’ multe gravide este cresterea firelor de par pe burta, dupa primele 3 luni de sarcina. Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de hirsutism. Cresterea parului in zona abdominala este cauzata de prezenta in exces a testosteronului, hormon masculin. Glandele suprarenale ale femeilor gravide produc mai mult testosteron decat in restul vietii.

Nu doar ca apar fire de par pe abdomen, ci si podoaba capilara a viitoarelor mamici creste, iar firele de par devin mai groase si mai rezistente. Asadar, nu exista niciun motiv de ingrijorare. Orice alt mit legat de acest fenomen cu care se confrunta mamicutele ramane doar un mit, spun ginecologii, noteaza publicatia spaniola imujer.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top