Connect with us

Revistateo.ro

Life

Dacă ai vergeturi, citește asta. E singura scăpare (nu e vorba de vreun remediu minune și nici de operație)

Ai vergeturi. Și? Și ce dacă lumea vorbește pe la colțuri și spune: „Uite-o pe aia, ce urât i s-a lăsat pielea, sigur a fost vreo grăsană”?

Ai furat celulita cuiva sau imperfecțiunea (rogu-mi-te imperfecțiune) celor care vorbesc ce vor și ce nu vor?

Draga mea, tu, cea care citești aceste rânduri, trebuie să știi un lucru înainte de orice. Ei vor comenta 5 minute, tu vei suferi o zi sau o noapte întreagă după caz. Cine pierde?

Singurul remediu sigur (nu că cele cosmetice/ chirurgicale nu ar fi eficiente) ca să scapi 100% de problema asta este s-o accepți. Dacă nu ești suficient de convinsă că e o problemă pentru tine, pentru felul în care te privești în oglindă, atunci renunță, pentru numele lui Dumnezeu să te mai gândești la asta!

Da, au fost momente când îți era rușine să te îmbraci un pic mai sexy pentru că se vedeau liniile alea obsedante în zona abdomenului. Liniile alea au apărut pentru că ai avut ambiția să slăbești ori pentru că ai adus pe lume un copil, nu-i așa?

Cicatricile au în spatele lor o poveste. De ce nu începem cu asta? Da, au fost și acele momente când refuzai să mergi la piscină sau la mare pentru că îți imaginai că pe nisip defilează numai sirene și îngerași de la brandul de lenjerie intimă cu aripi. Lumea nu e cea din reviste și nici măcar cea din capul tău.

Fiecare are un minus, iar al tău s-a întâmplat să fie ăsta. Ce e de făcut? O să continui să te ascunzi pentru că intimidezi privirile altora? O să continui să crezi că vei găsi o soluție să scapi de vergeturi când tu, de fapt, nici nu ești sigură dacă te deranjează atât de tare?

CITESTE SI: Ce trebuie să faci cu aspirina ca să scapi de vergeturi

90% dintre femei fac vergeturi în sarcină. Iată 7 moduri să reduci vergeturile când ești gravidă

E trist că în societatea în care trăim oamenii continuă să judece multe lucruri prin prisma aspectului fizic. E și mai trist că te lași și permiți să se perpetueze astfel de tabuuri.
Faptul că ți se văd niște urme pe corp, că ai pistrui, alunițe, vergeturi, whatever, nu e ca și cum ți-ai fi expus organele genitale la muzeu.

Mai gândește-te. Nu vergeturile sunt problema, ci felul în care tu le privești.

Dacă vrei să afli câteva remedii pentru atenuarea vergeturilor în fază incipientă, citește continuarea mai jos (doar dacă vergeturile reprezintă o problemă pentru tine, nu pentru cei din jur)

Remedii inedite anti-vergeturi

Vergeturile sunt crăpături superficiale ale pielii, care se dezvoltă de obicei în zone cum ar fi picioarele, brațele, fesele, abdomenul. Aceste semne apar cel mai des atunci când corpul este supus la anumite procese drastice, cum ar fi pierderea masivă în greutate, într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Atunci se depășește limita de elasticitate a pielii și aceasta nu rezistă șocului. De aceea dietele drastice care promit că vă slăbesc aproape instant fără să faceți sport nu sunt recomandate.

Există anumite metode prin care puteți să evitați apariția vergeturilor și să ameliorați aspectul acestora, însă este aproape imposibil să le faceți să dispară. Iată câteva remedii inedite împotriva vergeturilor, care vă vor ușura munca.

Albușul de ou este bogat în proteine și este foarte eficient în tratarea vergeturilor. Aplicați albuș de ou pe zonele afectate și îndepărtați-l după ce se usucă complet, cu apă caldă. Masați apoi pielea cu un ulei vegetal. Recomandate sunt uleiul de argan, de migdale, de măsline sau uleiul de germeni de grâu.

Sucul de lămâie este de asemenea foarte eficient, fiind renumit pentru proprietățile de albire naturală a pielii. Aciditatea lui vă ajută la ameliorarea aspectului neplăcut al pielii. Masați-vă pielea cu suc de lămâie și lăsați-l să acționeze timp de 10 minute. Aveți grijă la posibilele tăieturi sau răni pe care le-ați putea avea în acele zone.

Zahărul este cel mai bun remediu pentru a combate vergeturile. O lingură de zahăr amestecată cu ulei de migdale și cîteva picături de suc de lămâie, poate face minuni. Încercați acest procedeu cel puțin o lună în mod constant, pentru a putea avea parte de rezultate optime.

Sucul de cartofi este cel mai indicat pentru a preveni apariția vergeturilor. Acesta ajută la refacerea celulelor pielii. Aplicați suc de cartofi pe zona care ar putea fi afectată, sau pur și simplu tăiață un cartof în două și masați pielea cu el, timp de câteva minute.

Nu uitați! Pentru ca toate aceste remedii naturale să funcționeze, este foarte important să le folosiți cu perseverență și răbdare! Sportul și alimentația echilibrată sunt extrem de importante. Vergeturile nu sunt deloc ușor de tratat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top