Connect with us

Revistateo.ro

Daca ai aceste simptome, trebuie sa citesti asta Barbatii sufera de sindromul premenstrual

Stiri

Daca ai aceste simptome, trebuie sa citesti asta: Barbatii sufera de sindromul premenstrual

Dupa cum probabil stiati, nu doar femeile sunt cele care sufera de sindromul premenstrual ci si barbatii se afla in aceasta ipostaza. Aceste simptome se traduc prin dureri de cap, stari de iritare, crampe abdominale si stari accentuate de oboseala. Conform studiilor, unul din patru barbati sustin ca si ei se confrunta cu acest tip de disconfort.

Potrivit unui studiu realizat de Vouchercloud.co.uk, o treime din barbatii care au luat parte la aceste cercetari stiintifice considera ca sindromul premenstrual exista si in randul barbatilor. Acestia au mai spus ca deseori au simptome precum crampele, oboseala, iritabilitatea sau poftele.

Cinci procente dintre femeile care au fost supuse studiului au recunoscut ca partenerii de viata au de-a face cu aceleasi simptome ca ale lor o data pe luna. Pentru acest studiu cercetatorii au strans 2.415 persoane pe care le-au grupat in doua parti egale, cu conditia ca oamenii sa aibe o relatie de minimum 12 luni. In urma cercetarii, oamenii de stiinta au decis ca 26 % din barbati au avut simptome asociate menstruatiei feminine. 56 de procente dintre reprezentantii „sexului tare” s-au confruntat cu irascibilitate, 51 % au fost mai obositi decat in mod normal si 47 de procente au avut pofte mai mari decat de obicei. Totodata, 15 procente erau atribuite balonarii si 43 % erau infometati.

O informatie interesanta apare in cazul a 12 la suta dintre barbatii care au participat la sondaj; acestia au recunoscut ca au devenit foarte atenti in privinta greutatii corporale iar 5% au explicat ca au avut diferite crampe. Partenerele de cuplu au confirmat declaratiile facute de masculii inscrisi in cercetare.

CITESTE SI: Ce subiecte nu trebuie sa discuti niciodata cu o femeie. TOP 8 greseli facute de barbati
CITESTE SI: 7 lucruri surprinzatoare despre sex. Barbatii si femeile, fata in fata

Din nefericire, aceste simptome premenstruale au avut consecinte si in privinta bugetului familiei. Potrivit studiului, barbatii vizitati de aceste tulburari au cheltuit cu 115 euro mai mult pe luna pentru alimente, gustari sau mancare la pachet, fata de un barbat care nu se confrunta cu acest fenomen interesant.

Conform medicului Jed Diamond, autorul lucrarii „Masculul Iritabil” „Se presupune ca femeile se comporta influentate de hormoni, iar barbatii de logica. Dar si barbatii au o serie de cicluri hormonale, care le afecteaza nivelul de energie, furie, libidou sau iritabilitate”

Aceasta noua teorie mai scoate la iveala faptul ca nivelul hormonal masculin este influentat de ciclurile lunii. In decursul unei singure luni nivelul hormonal scade sau creste de mai multe ori in functie de fazele astrului ceresc. De asemenea, profesorul Aubeeluck de la Universitatea din Derby, Marea Britanie a concluzionat ca „Există dovezi potrivit carora nivelul de durere difera de la femeie la barbat, ceea ce ar putea însemna ca este o diferenta in perceperea acestui lucru. Este posibil ca femeile sa se confrunte cu un nivel mai ridicat de durere, dar nu ii dau atat de multa atentie cum o fac barbatii. Totul este subiectiv

Sursa: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top