Connect with us

Revistateo.ro

Cutremur puternic cu magnitudinea 7,8 in Ecuador - alerta de tsunami

Inedit

UPDATE | Cutremur puternic cu magnitudinea 7,8. Stare de urgenta in Ecuador. Cel putin 233 de morti

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,8 s-a produs sambata in provincia Esmeraldas din nord-vestul Ecuadorului, in apropierea granitei cu Columbia. Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a declansat alerta pentru regiunile de coasta ale celor doua tari.

UPDATE, 18.49: Bilantul cutremurului se ridica la 233 de morti, a anuntat presedintele tarii, Rafael Correa, intr-un mesaj pe Twitter. El a precizat ca orasul Pedernales a fost distrus in urma seismului.

UPDATE: Vicepresedintele Ecuadorului, Jorge Glas a oferit presei un bilant actualizat al victimelor: cu cel putin 77 de morti si 500 de raniti Alerta de tsunami a fost ridicata.

Potrivit Institutul american de geofizica, un cutremur puternic s-a produs la ora locală 18.52 (23,58 GMT), la o adancime de 19,2 kilometri, la 173 de kilometri vest-nord-vest de capitala Ecuadorului, Quito.

„Pe baza caracteristicilor preliminare ale cutremurului, sunt posibile valuri periculoase de tsunami pe coastele situate pe o raza de 300 de kilometri in jurul epicentrului”, a anuntat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, scrie Agerpres.

In urma cu doar o zi, Japonia trece prin 2 cutremure. Citeste aici despre subiect

SPECIALISTI: Cand a putea avea loc un cutremur mare in Romania

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top