Connect with us

Revistateo.ro

Un cutremur s-a produs in regiunea Vrancea miercuri dimineata. Este printre cele mai puternice seisme inregistrate in Romania in luna iunie.

Stiri

Cutremur de magnitudine insemnata in Romania!

Romania a cazut victima in ultima vreme unor fenomene iesite din comun. Tornada care a devastat localitatea Cuci din judetul Mures, grindina masiva abatuta asupra judetului Timis, temperaturile anormal de mari pentru aceasta perioada si viiturile care s-au abatut asupra nordului tarii, toate acestea au produs panica printre locuitorii tarii.

Miercuri dimineata, un cutremur cu magnitudinea de 3.6 grade a zguduit regiunea Vrancea. Seismul a avut loc la ora locala 5.57, iar conform datelor oferite de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in zona Paltin din Muntii Vrancei, judetul Vrancea.

Citeste si: EXCLUSIV. Parapsihologul Ioan Istrate: „Romania va fi lovita de un cutremur de 7,9 grade si de o seceta cumplita”

Cutremurul s-a produs la adancimea de 102 km si a avut magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a seismului a fost de II grade pe scara Mercalli.

In urma cu doua zile, alte trei miscari tectonice au avut loc in Romania, unul in zona Giurgiu si alte doua in Buzau si Vrancea. De la inceputul verii, in Romania au avut loc 20 de cutremure de mica intensitate.

Conform datelor INFP, cel mai insemnat cutremur din Romania in ultimii ani s-a inregistrat pe 22 noiembrie 2014, cand s-a produs un seism de 5.7 grade pe scara Richter care s-a resimtit si la Bucuresti si a provocat panica printre locuitorii tarii.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top