Connect with us

Revistateo.ro

Cura de detoxifiere pentru rinichii tăi

Detoxifiere

Cura de detoxifiere pentru rinichii tăi

Pentru ca rinichii să funcţioneze bine este indicată o detoxifiere a acestora, care poate ajuta atat la dizolvarea calculilor renali, cât şi la întinerirea acestora.

CITEŞTE ŞI: IATĂ CELE MAI IMPORTANTE REGULI ALE DETOXIFIERII

Rinichii reglează controlul compoziției urinei, prin producția hormonală, concentrația în electroliți a spațiului intracelular, presiunii sanguine şi mineralizarea oaselor.Rolul principal al rinchilor este excreția, realizat prin filtrarea sângelui, eliminarea prin urină a substanțelor inutile sau dăunătoare, produse de organismul propriu sau luate din mediul exterior.

Iată ce trebuie să iei în calcul atunci când vrei să-ţi detoxifici rinichii:

Redu cantitatea de mâncare ingerată, cu câteva zile înainte de începera curei de detoxifiere a rinichilor. Acest lucru îţi va pregăti organismul pentru perioada de post.

Consumă numai apă, suc de fructe şi legume sau ceai de plante, timp de 3 zile. Nu consuma alte alimente în această perioadă. Împiedică pierderea de potasiu şi electroliţi din organism, consumând supă de legume, obţinută din coji de cartofi şi morcovi, sfeclă, ceapă, usturoi, ţelină şi legume cu frunze verzi tocate mărunt şi apă, lăsate la fiert mai bine de o oră. Bea supa de 2-3 ori pe zi, în timpul curei de detoxifiere. Aruncă legumele din ea, nu le consuma.

Decide câtă apă vei consuma zilnic. Cura de detoxifiere a rinichilor implică consumul unei mari cantităţi de apă, care diferă în funcţie de greutatea corporală.

După terminarea curei, începe să consumi treptat alimente, începând cu fructe şi legume crude, timp de câteva zile, înainte de a reveni la alimentaţia obişnuită pentru a nu-ţi da rinichii peste cap.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top